PC-re is érkezik a Danganronpa v3: Killing Harmony


Rendkívüli sikernek örvend a játékosok körében a Spike Chunsoft morbid vizuális novella-szériája (számos manga, anime és novella is játszódik az univerzumban), amelynek korábbi részei elsősorban kézikonzolokra és mobileszközökre készültek el.

Az első rész által megágyazott alaphelyzet szerint a Hope’s Peak akadémiára minden évben csak a legjobbak juthatnak be, illetve egy szerencsés, sorsolással. Csakhogy az akadémián egy távirányítású, szadista plüssmedve, Monokuma bejelenti, hogy a diákok vagy örökre az akadémián maradnak, vagy csak úgy diplomázhatnak le, ha egy osztálytársukat megölik, és megússzák a dolgot. Az osztálytársaknak ekkor ki kell találnia, ki a gyilkos közülük – ha eltalálják, a gyilkost végzik ki, ha nem, a gyilkos szabadul, és ők pusztulnak el.

Ugyanezt az alapelvet folytatja a Japánban már napvilágot látott, Európában idén szeptember 29-én megjelenő Killing Harmony, amelyben vadonatúj, szadista gyilkos-játékot bemutató sztori az előzményekhez hasonlóan School Life és Class Trial szegmensekre van felosztva. Előbbi során a játékosok a többi karakterrel lépnek interakcióba, és haladnak előre a történettel, amíg egy gyilkosság be nem következik – ekkor jön a Class Trial, amelyben a bizonyítékokat kell összegyűjteni, illetve az ellentmondásokat felfedezni a Non-Stop vita során, amelyben a karakterek az esetet tárgyalják ki, a játékos pedig a Truth Bulletekkel állapítja meg, hogy mely állítások hazugságok. Azon Non-Stop viták során, amelyekben nincsenek egyértelmű ellentmondások, a játékos a Lie Bullet segítségével törheti meg a párbeszédet egy hamis riposzttal. A Dranganronpa 2-ből visszatérnek a Rebuttal Showdownok is, amelyek során a játékosnak egy bizonyos karakterrel kell leszámolnia a vallomása ellentmondásaira rámutatva.

A V3 új játékelemekkel bővíti a Class Trialeket. A Mass Panic Debate során számos karakter beszél egyszerre, így az ellentmondásokat még nehezebb megtalálni, míg a Debate Scrumban egy karakterek csoportjai érvelnek egymás ellen, a játékos pedig az egyik oldal állításait állítja a másikéval szembe. Újabb minijátékokkal is bővül a harmadik rész: ezek között betűkirakóval éppúgy találkozunk, mint puzzle-kkel is.

A Danganrompa V3: Killing Harmony Európában szeptember 29-én jelenik meg PlayStation 4-re, PlayStation Vitára, és a széria történetében először PC-re is.


Vélemény, hozzászólás?