Perception – újabb platformra jön a vérfagyasztó horror


Az egykori BioShock fejlesztőket is tömörítő The Deep End Games első hátborzongató projektjében egy vak főszereplőnővel retteghetünk majd, méghozzá egyel több konzolon.

Miután az Irrational Games bezárt, néhány veterán munkatárs megalapította a bostoni székhelyű új csapatukat, a The Deep End Games-t, amelynek első játéka csavar egyet a túlélőhorror már jól ismert játékmenetén, ugyanis a Perception azzal szeretné megemelni a pulzusszámunkat, hogy egy vak karakter irányítását adja a kezünkbe. 

A Perception azt az ösvényt követi, amit az Amnesia és Penumbra játékok tapostak ki neki, tehát lassan és átgondoltan építi fel a feszültséget és a történetet, melynek főhőse Cassie Thorton, egy átlagos 29 éves lány, aki éppenséggel elvesztette a látását. Egy nap azonban borzasztó rémálmok gyötrik egy vissza-visszatérő hatalmas házzal, amelyre kis kutatómunkával rá is bukkan a valóságban és odautazik, hogy kiderítse a titkát, csakhogy nincs egyedül az ódon épületben, folyamatosan követi őt egy Presence nevezetű entitás. Az egyetlen megoldás az, ha kicselezi a lényt és mielőbb kideríti a rejtélyt. A pszichológiai horror a Kickstarternek köszönhetően valósul meg PC-re, viszont nem csak arra. 

A The Deep End Games bejelentette, hogy partnerséget kötöttek a Feardemic stúdióval, amelynek folyományaként a Perception PlayStation 4-re is megjelenhet (az Xbox One változatról továbbra sincs hír). Megjelenési dátum egyelőre még nincs. Szerintetek ütni fog?


Vélemény, hozzászólás?