Phil Spencer nyilatkozott a Project Scorpio és PS4 Pro erőkülönbségéről


Sokan még mindig nem tudják, hogy melyik prémium konzolt válasszák. Szerencsére Phil Spencer ebben is segíteni akar, és beugrott, hogy bedobja saját meglátását a témában.

Sok mindent láttunk és hallottunk a Sony PlayStation 4 Pro és a Microsoft Project Scorpio konzoljának kapcsán. A két gépet majd egy év választja el egymástól, de ettől függetlenül a rajongók azért csak szeretnek összekapni azon, hogy melyik a menőbb.

Az Xbox divízió feje, Phil Spencer a Weekly Famitsunak adott interjújában beszélt arról, hogy nem is igazán az erő lesz a döntő pont a vitában. Emberünk elmondása szerint egy konzolt nem lehet szimplán számokkal leírni. A Project Scorpio fejlesztőcsapatának a jelszava az egyensúly volt. Egyensúly a memória, CPU és GPU között. Szerinte ez az egyik legfontosabb.

Míg annyit kibökni, hogy „6 teraflops” meglehetősen egyszerű, ez nem sokat jelent azoknak, akik régóta foglalkoznak játékfejlesztéssel. A lényeg ott van, hogy Spencer szerint a Scorpio egy nagyon kiegyensúlyozott gép, és főleg ennek köszönhetjük majd, hogy az erre érkező játékok nagyban eltérnek majd az idei év felhozatalától.

Kíváncsian várjuk, hogy tényleg tudnak-e nagyot villantani.


Vélemény, hozzászólás?