PlayStation 4 4.00 – holnap jön a frissítés, itt van minden, amit tudni kell


Viszonylag rövid tesztidőszak után készen áll a PlayStation 4 4.00-s firmware update-je, holnaptól bárki frissíthet és élvezheti az új funkciókat.

Valószínűleg a szintén a héten megjelenő PlayStation 4 Slimmel hangolta össze a Sony a 4.00 verziószámú, Shingen kódnevű rendszerfrissítés érkezését. Az újdonságokat természetesen minden PlayStation 4 felhasználó élvezheti.


A Shingen a következő változásokat lépteti érvénybe:

– Átdolgozza a kezelőfelületet a jobb átláthatóság, könnyebb kezelhetőség érdekében. A módosítások érintik a felugró értesítéseket és a lenyíló menüket is.

– A PlayStation gomb megnyomására előhívható gyorsmenüt testreszabhatóvá teszi, megjelenését úgy változtatja meg, hogy az csak a képernyő egy részét takarja ki. Irányíthatjuk a zenelejátszót is, mindig azok a lehetőségek jelennek meg, amik az épp futó alkalmazáshoz, játékhoz a leginkább szükségesek lehetnek.

– Könyvtárakba rendezhetjük alkalmazásainkat mind a főképernyőn, mind a Library menüpontban. Kereshetünk is, de konkrétan elrejteni appokat (pl. már nem működő bétákat) még most sem tudunk.

– A What’s New hírfolyamban nagyobb hangsúlyt kaptak a posztok, melyek mostantól egy kétharmados hasábban jelennek meg. A maradék egyharmadban láthatjuk az ismerősajánlásokat, a népszerű tartalmakat.

– Átalakult a Content Info felület, amit úgy érhetünk el, ha lefelé navigálunk egy appnál.

– Megváltozott a profilok kinézete.

– A 4.00-val bekerül a HDR támogatás, így innentől minden játék látványa (fény-árnyék effektjei) realisztikusabb lesz.

Ezeken túl egyéb apróságokat is észrevehetünk, sok máson finomítottak még. Azt, hogy pontosan hány órától használhatjuk a frissítést, még nem tudjuk, de várhatóan délkörül vagy estefelé élesedik. Az újdonságokat videón is megnézhetitek alább.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y2kvMCXdqjM]


Vélemény, hozzászólás?