PlayStation 4 Pro – egy gigabájt memóriával több lesz benne


A projekt vezető mérnöke elárult egy-két dolgot arról, hogy mivel tud többet a PlayStation 4 Pro hardvere.

Hosszú várakozás után a Sony nemrég végre bejelentette a PlayStation 4 Pro változatát, azóta pedig egyre több játékról tudtuk meg, hogy támogatni fogja az izmosabb hardverrel ellátott konzolt. Most a gép vezető mérnöke, Mark Cerny egy kicsit a hardveres oldalról beszélt.

Cerny nemrég egy interjút adott a konzollal kapcsolatban, és elmondása alapján a csapat úgy érezte, hogy a játékoknak egy kicsit több memóriára volt szüksége, ezért hozzáadtak 1GB DRAM-ot a géphez. A gyakorlatban ez azt fogja jelenteni, hogy mikor egy alkalmazásról váltunk át egy játékra, akkor a PS4 Pro ezt az alkalmazást át fogja mozgatni az extra memóriaterületre, amivel a játék számára felszabadít majdnem egy egész gigabájtot a fennmaradó 8GB GDDR5-ös memóriából.

A gépek végül összesen 512 további megabájtot használhatnak ki, tehát összesen kb. 5.5 gigabájtot, míg a maradékot az operációs rendszer fogja használni. Ez nem hangzik drasztikus javulásnak, de Cerny szerint ez a fél gigabájt pont elég arra, hogy egy kicsit több helyen legyen a grafikai elemek tárolásához.

Ti mit gondoltok? Beruháztok egy PlayStation 4 Próra?


Vélemény, hozzászólás?