PlayStation 4 Pro – mi a helyzet a rögzítéssel és megosztással?


A PlayStation 4 Pro nagyobb felbontást képes megjeleníteni, és elvárható, hogy a képeket, videókat is magasabb minőségben rögzítse. A helyzet a jelenlegihez képest javulni fog.

A PlayStation 4 most 720p-ben, 30 fps-sel rögzít gameplay videót, mert az 1080p-t valószínűleg nem bírná úgy, hogy közben a játék is akadálymentesen fusson. Fotózni szerencsére azért 1080p-ben tudunk.


A novemberben megjelenő PlayStation 4 Pro erősebb lesz (még ha nem is annyival, hogy az mindenkit boldoggá tegyen), 4K-ban játszhatunk rajta, de ebben a felbontásban rögzíteni nem fogunk tudni. Legalábbis videót nem: míg mozgóképnél legfeljebb 1080p és 30 fps lehet a felbontás és a framerate mind rögzítésnél, mind streamelésnél és a share play használatakor (ehhez persze elég jó netkapcsolat is kell), addig screenshotokat simán lőhetünk 4K-ban. A 720p-s korlát a mai világban nagy hiányossága a jelenlegi konzolnak, de a PS4 Pro rögzítési teljesítményével már ki tudunk békülni. A következő generációban vagy szinten már talán a 60 fps is meglesz, az volna az igazi boldogság.


Vélemény, hozzászólás?