PlayStation 4-re is jön az Elite: Dangerous


Az Elite: Dangerous-t jegyző Frontier Development alapítója és vezérigazgatója, David Braben a PlayStation hivatalos blogján, egy bejegyzésben jelentette be – a PS4 tulajdonosok nagy örömére –, hogy a Sony masinájára is érkezik a méltán népszerű, igen komplex játékmenettel büszkélkedhető űrszimulátor.

De ez még nem minden! Braben a bejegyzésben elmondta, a 2017 második negyedévében megjelenő PlayStation 4-es port az alapjáték mellett tartalmazni fogja a masszív, plusz tartalommal bíró Horizons kiegészítő-sorozatot is, annak minden bővítményével együtt. Tehát nemcsak a végtelen űrben repkedhetünk majd, hanem a felderítő járművünkkel – egyedül vagy éppen barátainkkal – bejárhatjuk a játékban található bolygók és holdak felszínét is, kutatva nyersanyagok, elrejtett titkok után, de ha úgy tartja kedvünk, lerohanhatunk bázisokat is.

Braben elmondása szerint hatalmas hangsúlyt fektettek a játék világának megteremtésére, így az Elite: Dangeorus 160.000 csillagát a valós égbolton is megtalálhatjuk, de a többi 400 milliárdot is csillagkatalógusok alapján igyekeztek a lehető legpontosabban modellezni. Ebben a hatalmas univerzumban pedig végre a PS4-en játszók is belecsöppenhetnek majd a két egymásnak feszülő szuperhatalom küzdelmébe, miközben még egy ennél is fenyegetőbb veszély közeledik szép csendben a galaxis felé.

A vezérigazgató bejegyzésében elmondta, igyekeznek a maximumot kihozni a portból, kihasználva a szimpla PlayStation 4 és a Pro változat extra tulajdonságait egyaránt, és nagy hangsúlyt fektetve a DualShock 4 kontrollerek sajátosságaira.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?