PlayStation 4 Slim – végre javulni fog a Wi-Fi támogatás


Jó néhány infó mellett azt is megosztották a nagyvilággal azok, akiknek sikerült már megszerezniük egy PlayStation 4 Slimet, hogy az új modellben már akár a stabilabbnak számító 5 GHz-s Wi-Fi kapcsolatot is választhatjuk.

Hasonlóan az Xbox One S-hez, a bejelentése előtt néhány példányban elkelt PlayStation 4 Slim (vagy akármi is lesz a hivatalos neve) is kapott néhány extra funkciót a méretben nagyobb elődhöz képest. Az egyiknek hála pedig stabilabb lehet a vezeték nélküli netkapcsolatunk a konzolon.

Az egyik vásárló beszámolója szerint (ezt egy screenshottal és a használati útmutató egy fotójával is alátámasztotta) az új konzol esetében választhatunk, hogy 5, vagy 2,4 GHz-es Wi-Fi kapcsolat segítségével szeretnénk csatlakozni a PlayStation Networkhöz és általában az internethez. Korábban csupán az utóbbi frekvenciát használhattuk, de mivel ezt a tartományt egyre több eszköz használja (többek között például bébifigyelő rádiók és garázsajtók távirányítói is), az 5 GHz-es tartományban sokkal kisebb az esély rá, hogy valami megzavarja a routerünk és a konzol kommunikációját, vagy akár teljesen megszakadjon a kapcsolatunk.

Cserébe ezek a jelek kevésbé könnyen hatolnak át falakon és más akadályokon, ezért is marad meg a választási lehetőség a két mód között. Hogy ezen kívül miért is érdemes elgondolkodni a váltáson, vagy első PS4-ünk beszerzésén, az minden bizonnyal a szeptember eleji PlayStation Meetingen derül majd ki, potenciálisan még több infóval együtt.

Ti milyen új feature-nek örülnétek legjobban?


Vélemény, hozzászólás?