PlayStation VR – itt egy megoldás az elforgás problémájára


A PlayStation VR képe hajlamos valamilyen irányba teljesen elmozogni, így a játékosoknak ki kell fordulniuk, hogy követni tudják. Szerencsére ezt könnyű orvosolni.

A VR szemüvegek esetében fontos a megfelelő kalibráció, különben hiába ülünk pontosan szemben a kamerával, egy kicsit oldalra kell fordítani a fejünket, hogy azt lássuk, amit látnunk kell. 

A PlayStation VR esetében több felhasználó jelezte, hogy a kép módszeresen balra fordul vagy lefelé halad, és egy idő után már kénytelenek teljesen kifordítani magukat.

A Settings->Devices->PSVR->Adjust Camera és ugyanitt az Adjust Tracking Lights beállítások elvégzése után fontos, hogy a berendezést jól állítsuk be. A problémát okozhatja a nem megfelelően belőtt távolság és rosszul pozícionált kamera, érdemes ezek orvoslásával kezdeni. A kamerát ajánlott szemmagasság alá tenni, közelebb helyezkedni hozzá (két és fél méter helyett 160-180 centire), illetve úgy berakni a használni kívánt ülőalkalmatosságot, hogy az pont a kamerakép közepén legyen. 

A Sony remélhetőleg mihamarabb kiad egy hivatalos hibaelhárítási útmutatót, vagy intéznek néhány bíztató szót, biztosítva a felhasználókat arról, hogy dolgoznak a probléma megoldásán.


Vélemény, hozzászólás?