Pokemon GO, és minden trükk, amit tudnod kell róla


Pokémonokat gyűjteni a valós világban különleges érzés, nem véletlen tehát, hogy az első igazán nagy mobilos Nintendo(-közeli) játék erre épített. És nem is csak épített, de a nyári szezont meglovagolva jött, látott és milliókat győzött meg arról, hogy ez tényleg jó móka.

Bár a kicsit komorabb idő beköszöntével sokakban alábbhagyott a susnyásban, vagy szimplán a nagyvárosok utcáin való vadászat, még mindig látunk játékosokat – és úgy gondoltuk, nekik összegyűjtjük minden korábbi cikkünket, amelyekkel tanácsokat adtunk, megvilágítottuk a Pokémon GO rejtett, vagy legalábbis nem azonnal átlátható rendszereit. Hajrá!

A Pokémon GO és a bulvár

Bár sokak számára csak egy legyintéssel elintézett casual játékocska, tagadhatatlan, hogy a nyár egyik legfontosabb komponense a Pokémon GO volt, olyannyira, hogy minden olyan tévé vagy újság is foglalkozott vele, akik általában inkább a gazdaságra meg a politikára koncentrálnak. Méltán, hiszen egészen őrült események történtek a pokémonkergetésbe belebambult játékosokkal – a legfurább eseményekről két cikkben is beszámoltunk, ha tehát szülészeten vagy drónokkal fogott pokémonokról olvasnál, azt itt, illetve itt teheted meg.

Persze nem minden csak játék és mese, van, akinek ez az egész vidámság dolog nem tetszik: Iránban hivatalosan is betiltották a játékot, Bosznia-Hercegovinában a még mindig nagy számban megtalálható aknák miatt figyelmeztették a lakosságot, Oliver Stone pedig világösszeesküvést látott a játék mögé – másutt meg rendőrségi videó készült, ahogy egy vezetés közben (!) vadászó játékos lekoccolt egy rendőrautót.

Naná, hogy az elnökválasztási kampányban is részt kaptak a kis lények!

Tanulni, tanulni, tanulni

Bár a felszínen rém egyszerűnek látszik a Pokémon GO, és a kézikonzolos változatok komplexitásától tényleg messze van, azért jóval több rejlik a mélyén, mint azt első pillantásra gondolnád. Ezért is készítettünk tippeket arra nézve, hogy miként tudod a leghasznosabban, legoptimálisabban tölteni az idődet a vadászat közben.

Mindenhol lapulnak titkok

A jövő mit rejt

Bár tízmilliónyi aktív játékost veszített már a Pokémon GO, még így is akkora vihart kavart, annyi pénzt termelt (bőven félmilliárd dollár bevétel felett járnak), hogy bőven van jövője az alkotásnak.

Kezdetnek például a Legendary Picturestől (Warcraft, Godzilla) egy film, igazi mozifilm, – jó eséllyel élőszereplős és nem rajzolt – érkezik. Igaz, ez nem a rajzfilmekben és kézikonzolon megszokott sztorit dolgozza fel, de még nem is csak a Pokémon GO urbánus modern vadászatát dolgozza majd fel, hanem a Great Detective Pikachu című játékra épít, vagyis mindenki kedvenc/utált sárga szörnyecskéjén Sherlock Holmes-kalapban küldi ki nyomozni. A filmből persze még nincs egy kép sem, de a játék trailere megtekinthető:

Egy film persze még nem a világ, de úgy néz ki, hogy a mobiljáték és az AR technológia sikere sokakat megihletett, a Sony vezetője, Kaz Hirai is bejelentette, hogy ez a jövő, legalábbis annak egyik fontos ága. A Sony egy kevésbé ismert fejlesztőcsapata, a mobilokra és Ázsiára koncentráló ForwardWorks már el is kezdte a munkálatokat több PlayStation-exkluzív széria AR-es mobiljátékká való átalakításán. Egy Bloodborne GO mindenképp viccesen hangzik, reméljük azzal kezdenek!

Sajnos még csak álom…

Ti mennyire vagytok még pokémon-lázban?

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?