PSX 2016: A Death Strandinget a Guerrilla Games Decima Engine-je hajtja


Hideo Kojima új stúdiójának első játékát, a Death Strandinget a Guirella Games stúdió Horizon Zero Dawnhoz készített motorja hajtja majd – derült ki a PlayStation Experience-en Hideo Kojima Geoff Keighleynek adott interjújából.

A bejelentés után Mark Cerny, a PlayStation 4 hardverguruja lépett a színpadra Hermen Hulsttal, a Guerilla Games vezetőjével, hogy a motor technikai részleteiről beszámoljon.

„A Decima nem csak a renderelésért felel” – mondta el Hulst, majd hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia, a fizika, a logika, és a világok kialakítása is a motor vállán nyugszik – ez pedig erősen egybecseng Kojima korábbi nyilatkozatával, amellyel azt sugallta, hogy a Death Stranding nyitott világú játék lesz.

A Kojima Productions egyébként egy kisebb „távoli stúdiót” is nyit majd a Guerilla Games amsterdami bázisán.

A Death Stranding második, a csütörtöki Game Awardson debütáló előzetesében Norman Reedushoz Guillermo del Toro és Mads Mikkelsen csatlakozott a játék újabb karaktereiként. Kojima a Keighleynek adott interjú során egy újabb verzióját mutatta meg a videónak, amelyben az eredeti dalt Low Roar csapat Easy Way Out című számára cserélték, akik egyébként az első, az E3-on bemutatott trailer aláfestő muzsikájáért is feleltek.

Kojima szerint „ha a dalszövegre figyelsz a videó megtekintése közben, a trailer egészen új megvilágításba kerül majd.”

A Death Stranding megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de annyit tudunk, hogy valószínűleg valamikor 2018-ban érkezik – kizárólag PlayStation 4-re.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?