Red Dead Redemption 2 – Amerika megint nagy lesz


A Take-Two vezérigazgatója áradoztott egy sort a Red Dead Redemption 2-ről, aminek a bejelentése még a kiadó várakozásainál is több rajongót mozgatott meg.

Bár a Red Dead Redemption 2 bejelentésével egyáltalán nem vállalt nagy kockázatot a Rockstar Games és anyacége, a Take-Two, nemrég a vezérigazgató, Strauss Zelnick elárulta, a 2010-es első rész sikere közel sem volt ilyen egyértelmű.

Zelnick szerint a western műfajjal kapcsolatban az időzítés az egyik kulcstényező, amit reményei szerint a folytatás kapcsán is sikerül eltalálniuk.

„Az általánosan elterjedt nézet az, hogy a western nem működik (…) Mi viszont egy más nézőpontból közelítettük meg a kérdést, miszerint alkalomadtán a western képes megragadni a közönség képzeletét. Amikor kiadtuk a Red Deadet [a 2010-es Redemptiont], akkor ez sikerült. Az egy jó időszak volt ehhez. És én úgy gondolom, az idő ismét megfelel egy nagy, kiterjedt, optimista Amerika-képhez – és ezt nem poénnak szántam”

– mondta a vezérigazgató, némileg eltávolítva a játékot a közelmúlt politikai eseményeitől.

Zelnick elmondása szerint egyébként kifejezetten örültek a játék fogadtatásának, sőt, kicsit kisebb nézettségre is számítottak az első trailer kiadása előtt. A játékkal kapcsolatban pedig értelemszerűen rendkívül optimista, szerinte a sztori és a játékmenet is kiváló lesz, ahogy a Red Dead Redemption 2 érzelmi mélysége is „hihetetlen” lesz. Ritka pillanat, de nem érezzük túlzónak a jelzőit a korábbi tapasztalatok alapján.

Mit gondoltok, sikerül ismét akkora klasszikussal előrukkolnia a Rockstarnak, mint az előző rész volt?


Vélemény, hozzászólás?