Red Dead Redemption 2 – máris petíció indult a PC-s változatért


Csak az imént történt meg a Red Dead Redemption 2 bejelentése és lényegében még semmit sem tudunk a játékról vagy a Rockstar Games vele kapcsolatos terveiről, de a játékosok máris lázadnak az ellen, hogy a PC-t kihagyták a közleményből.

A Rockstar Games megtette azt a bejelentést nemrég, amit már évek óta vártunk: jön a következő Red Dead játék, a Red Dead Redemption 2, ráadásul a tervek szerint már jövő ősszel megjelenhet PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Hol a hiba a mondatban?

Azonnal megindult az elégedetlenkedés a játékosok részéről azzal kapcsolatban, hogy a Rockstar Games miért nem jelentette be azonnal PC-re is a Red Dead Redemption 2-t, miért kezelik ismét csak egy „portként” ezt a verziót, amelyet a konzolos megjelenés után jóval később dobhatnak piacra (már ha). Máris indult egy petíció, amellyel a játékosok szeretnék megmutatni a stúdiónak, hogy mekkora igény lenne erre a kiadásra is. Ha esetleg szeretnétek ti is aláírni, erre fáradjatok

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy a Red Dead Redemption és az előző rész, a Red Dead Revolver soha nem jelent meg PC-re, noha a Rockstar többi címe előbb vagy utóbb bemutatkozott rá. Ha a GTA 5 példáját vesszük alapul és feltételezzük, hogy a Red Dead Redemption 2 esetében is hasonló sémát követ a vállalat, akkor a játék legkorábban 2018 végén érkezhet meg PC-re, persze ez csak a mi megalapozatlan eszmefuttatásunk. 


Vélemény, hozzászólás?