Red Dead Redemption 2: PS4-en játszók előnyben!


Tegnap debütált a Red Dead Redemption 2 első ízelítő trailere, amiből ugyan nem tudtunk meg sokat a történetről vagy magáról a játékról, de kisvártatva megjelent a PlayStation hivatalos blogján egy bejegyzés, ami jó hírekkel szolgált a Sony masináin játszóknak.

A bejegyzés szerint a lehengerlően szép előzetest PS4 gépen (tippünk szerint inkább a novemberben debütáló erősebb PS4 Prón) rögzítették a Rockstar és a Sony között köttetett exkluzív megállapodás első lépéseként. A jövő ősszel érkező program ugyanis kiemelten kezeli majd a PS4-es felhasználókat, a beígért GTA Online-szerű online többjátékos részleg tartalmi frissítéseit ugyanis ők kapják majd meg elsőként. Hogy ez pontosan milyen tartalmakra vonatkozik (esetleg ide kell-e érteni a történet-orientált kiegészítőket is, ha egyáltalán lesznek ilyenek) és ezek mennyi ideig lesznek kizárólag PS4-en elérhetők, arról egyelőre nem árultak el semmit a felek.

A megállapodás másik pozitív hozadéka, hogy a PS3-as Red Dead Redemption hamarosan bekerül a PlayStation Now kínálatába, így végre nemcsak az Xbox One masinákon játszók élhetik át újra Jonh Marston kalandját, hanem a PS4-en is belevághatunk a 2010-es játékba.

Az ilyen megállapodások egyáltalán nem szokatlanok a videojátékos iparban, elég csak a Call od Duty-szériára gondolni, mely a tavalyi Black Ops 3-mal hasonlóan járt el, ott 30 napig élvezhették a PlayStation konzolokon játszók a megjelenés utáni DLC-ket.

A Red Dead Redemption 2 2017 őszén kerül a boltok polcaira Xbox One és PS4 konzolokon. A PC-s változat érkezését még nem erősítette meg a Rockstar.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?