Rekorder évet zár a PlayIT Show


Minden eddiginél több újdonság és izgalmas program várt benneteket a 2016-os PlayIT rendezvényeken.

Igazán remek év volt az idei a PlayIT Show-k tekintetében. 2016-ban hat PlayIT várta a gamereket, ezek közül négyet vidéki nagyvárosokban, kettőt pedig Budapesten rendetek meg. A szervezők számos újdonsággal készültek, melyeknek köszönhetően a rendezvényeken minden eddig látogatórekord megdőlt.

Győrben 7110, Debrecenben 10092, Szegeden 6860, Pécsett 8311, tavasszal Budapesten 21681, míg ősszel szintén a budapesti PlayIT-en 25443 látogató volt kíváncsi a régió legnagyobb gamer rendezvényére. Népszerű újdonság volt idén az Excellent VIP belépő, amit csak a budapesti PlayIT-re lehetett megvásárolni. Ez a jegy a számos egyéb ajándék mellett belépés is biztosít a Videós VIP szektorba. 

A PlayIT egész évét végigkísérte a Lenovo Y Kupa versenysorozat, melynek a novemberi PlayIT Show-n zajlott a nagydöntője. Ezeken végre kiderült, hogy kik az ország legjobb CS:GO és a League of Legends játékosai. Más fontos esport eseményeknek is helyt adtak a PlayIT-ek, az őszi budapesti Show például nagyszabású Overwatch verseny folyt. 

A 2016-is kétségtelenül a virtuális valóság éve volt, a PlayIT Show-kon pedig az összes fontos VR-eszközt kipróbálhattátok, így több Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR és PlayStation VR headset is csak arra várt, hogy a segítségükkel megtapasztaljátok az egyedülálló VR-élményt.

Szintén ebben az évben indult útjára a PlayIT Charity kezdeményezés, ebben a jótékony programban pedig ti is részt tudtatok venni úgy, hogy a legnépszerűbb youtuberek relikviáira licitáltok. A liciten 218 319 forint jött össze, így a jótékonysági perselybe dobott több mint 59 ezer forinttal a budapesti PlayIT Show látogatói 277 499 forinttal járultak hozzá egy 10 hónapos kisfiú gyógyulásához. Ezt az összeget a PlayIT szervezői további 230 ezer forinttal pótolták ki, így összességében több, mint fél millió forint gyűlt össze.

2017-re is hatalmas tervekkel készülnek a szervezők, úgyhogy jövőre is érdemes lesz ellátogatni minden PlayIT-re. Jegyek már kaphatóak a tavaszi rendezvényekre a PlayIT hivatalos oldalán.


Vélemény, hozzászólás?