Rendbe hozzák a Marvel Ultimate Alliance-sorozat PC-s változatát


Amikor a Comic-Conon bejelentették, hogy átdolgozzák, sőt, az aktuális konzolgenerációra és személyi számítógépekre is kiadják a bizonyos körökben kultikusnak számító Marvel Ultimate Alliance-t, még nagy volt az öröm, amelybe bizony komoly mennyiségű üröm került, hiszen kiderült, hogy a PC-s változat borzalmasra sikerült. Mi is megírtuk, hogy a normál árcímkéért beszerezhető játékok egyrészt grafikailag gyakorlatilag semmit sem változtak a 2006-os, illetve a 2009-es változatokhoz képest, de e mellé még olyan hajmeresztő hibák is befigyeltek, mint a hiányos kontrollertámogatás, a fura hanghibák, és az általános teljesítménybeli gondok. A Marvel igazgatója pár napja már megígérte, hogy rendbe hozzák a dolgokat, most azonban a kiadó is felszólalt az ügyben, és nyugodtan jelenthetjük: van remény.

Készülődhetünk végre a disznó-Thorra!

Az Activision bejelentette, hogy gőzerővel dolgoznak a PC-s változat eddigi gondjain, és már nyilvánosságra is hozták, hogy mik azok az elemek, amelyeken változtatni kívánnak:

  • Fejlesztett kontrollertámogatás, amelynek a segítségével lehetőségünk lesz például vezeték nélküli Xbox One és Xbox 360 gamepadot is használni, ráadásul a gombokat is testreszabhatjuk majd.
  • Egyszerre négy kontroller támogatása.
  • Javított hang-támogatás, amely az általunk is említett recsegő, bizarr effektek végére tehet pontot.
  • Javított online invitálási opciók.
  • Rengeteg hibajavítás, amelyeknek köszönhetően például jelentősen kevesebb szinkronizálási gond lesz a multiban, ráadásul a felhasználói felületen is faragnak egy keveset.

Amit hiába is keresnénk az ígéretek között, az az esetleges grafika frissítése, vagy legalábbis szintre hozása, azt ugyanis továbbra sem tervezi sajnos a kiadó, hogy olyan külsővel lássa el a programot, amely megfelelne a kor elvárásainak, de a fentebbi gondok orvoslásával talán érdemes lesz majd adni egy lehetőséget a programoknak.

A két kultikus játék július 28-ától lett elérhető PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?