Repo man (végrehajtók) kritikaRövid véleményem a filmről: Nagyon jó és valami olyat teremtett a sci-fi műfajában amit meg nem láttam, így mindenképpen a megnézendő filmek közé sorolnám.
Hosszabb véleményem,film infókkal:
A filmet Miguel Sapochnik rendezte, akiről én még a büdös életben nem hallottam :D.
A főszereplők:
Jude Law (Remy)
Forest Whitaker (Jake)
Alice Braga (Beth)
Liev Schreiber (Frank)
Carice van Houten (Carol)
Ebből a listából nekem csupán az első 2 név rémlik, az első a Gattachaból,a második a Gyilkos elmékből amit folyton néz anyám -.-”
Na de térjünk vissza a filmhez.
Képzeld el hogy egy olyan világban élsz, ahol már nem az a probléma hogy transzplantációnál szervekre kell várni,hanem, hogyha esetleg neked szükséged van rá ki tudod e fizetni.
Ebben a modern világban sikerült kifejlesztenünk minden olyan emberi szervet, amire szükségünk lehet.
Nincs pénzed a szervre?
Semmi gond,ügynök piócák máris rád szállnak,hogy a szervet meg kaphatod hitelre is 12%os kamattal.
Nincs pénzed kifizetni az egyik létfontosságú szervedet?
Na akkor van a nagy baj,ugyanis a cég visszaveszi,minden finomkodást mellőzve ki küldenek egy végrehajtót aki lesokkol és ágyéktól felfelé felvág,szét veszít téged majd elviszi azt amiért nem fizettél.
Ennél pontnál jön be Jake és Ramy szerepe, ugyanis ők végrehajtók,nem mellesleg gyerek koruk óta ismerik egymást.
Remy családos ember és a családja tudja mit csinál,természetesen ösztönzik is a morbid munkájának abbahagyására.
Remy azonban nem igazán törődik ezzel és úgy végzi a dolgát mintha csak cukorkát árulna a gyermekeknek a vidámparkban.
De egyszer csak beüt a szar és a fia szülinapi bulijára „jött” egy meló,aminek Remy fia és felesége is tanúja volt,aminek a következménye az lett hogy elhagyták Remy-t
Remy innentől komolyan megfontolta az osztály váltást és hentes bácsiból, eladó seggfejjé szeretett volna válni, aminek Jake nem annyira örült hiszen gyerek koruk óta egymással voltak (fúúj ti perverz disznók,nem úgy, barátként).
Aztán egy meló alkalmával elköszönnek egymástól, de mielőtt Jake bement volna a házába még babrált valamit Remy csomagtartójában, és olyan vigyorral köszönt el mint,ha csak minden rendben lenne.
Remy kiment a munka helyszínére kivenni az egyik kedvenc zenésze szívét,azonban a defibrillátor amivel sokkolta volna a kliens szívét zárlatos lett(vajon hogyan….rettentő nehéz kitalálni) és mivel ennek a baleset következtében Remy szíve KFC csirkére sült,szüksége lett egy új szívre, amit persze meg is kapott a West Union-os asshole-tól akit Liev Schreiber(Frank) alakít, lehengerlően jól.
Egyszerűen ránézek és már gyűlölőm, a drága öltönyét meg a hülye szövegét hogy:
„Ezzel tartozik önmagának és a családjának”.
Rohadt seggfej bezzeg, azt nem mondja el, hogy nincs pénzed kifizetni a részletet, akkor jön egy végrehajtó és kitépheti a szívedet,sőt mi több ,nem csakhogy nem mondja el,de le is tagadja az ügyfelek előtt,ennél nagyobb férget én még soha nem láttam …
Na de vissza a storyhoz:
Remy aláírja a szerződést hogy kapjon egy új műszívet, amivel adóssá válik a West Union-nál,de már semmi sem olyan mint régen.
Remy Fizikailag és lelkileg is megváltozott és már nem tud annyi embert el kapni mint régen emiatt eladósodik, és megindul a harca a túl élésért.
Többet nem igazán szeretnék a storyról elmesélni,mert akkor jó pár fordulatot fel fednék,amire persze semmi szükség nincsen.
Az alap koncepciója szerintem zseniális.
Most nem csak egy karakter fejlődését,drámáját,átalakulását követhetjük nyomon,hanem a film el kalauzol minekt egy lehetséges jövőbe, ahol már odáig fajulnak a dolgok hogy betörhetnek mikor épp szexelsz a barátnőddel,vagy anyukáddal vacsorázol és kitéphetik a szívedet.
A film vége meg valami kurva jó lett!!
Ennél jobban nem tudom külön írni!
Úgy tökön rúgott a nemvárt fordulataival, félrevezetéseivel hogy az nem igaz.
Emellett a film a végére felvett egy érdekes kérdést:
Te mit tennél meg a túl élésért?
Elárulnád a barátod és az eddigi életed csak hogy mentsd a saját életed?
Várom a válaszotokat itt vagy facebookon.
Egyébként meg boldog újévet kívánok mindenkinek és pluszban elnézést szeretnék kérni hogy jó ideje nem volt videó sajnos a körülmények nem nagyon engedik,de visszatérek amint lehetséges!

Vélemény, hozzászólás?