Resident Evil VII, Gravity Rush 2 – 2017. januári játékmegjelenések


Januárban szinte csak japán játékok jelennek meg, de február már több izgalmat ígér.

Aki amiatt aggódott, hogy az ünnepek alatt nem lesz elég ideje befejezni a 2016-ban megjelent (vagy korábbról feltorlódott) játékokat, az megnyugodhat, kap még egy kis időt: januárban még nem pörög fel a játékipar, és a megjelenő játékok közül csak alig pár szól kimondottan a nyugati közönségnek. Még a hónap sztárja, a Resident Evil VII is Japánban készült, bár annak elemei lényegesen kevésbé idegenek a nyugati játékosok többsége számára, mint például a Fate/Extella: The Umbral Staréi. Előbb jöjjön a januári megjelenések listája, a cikk végén peidg megtaláljátok a februárban érkező játékokat.

2017. januári játékmegjelenések

Criminal Girls: Invite Only – január 11. – PC

Erősen kezd az év, az egyik első játék ugyanis a nagy port kavart Criminal Girls: Invite Only PC-s változata lesz. Az eredetileg PlayStation Vitára megjelent játékban lányokat kell mindenféle módszerekkel ösztönöznünk arra, hogy feljussanak egy torony legfelső szintjére.

Gravity Rush 2 – január 18. – PlayStation 4, PlayStation Vita [Előrendelés]

A Gravity Rush nem egy JRPG, hanem egy akciójáték, amiben a gravitáció manipulálásával haladhatunk előre. A fejlesztők ígérete szerint 20-40 óra játékidőt kínál, és az első részt látva okkal hihetünk abban, hogy ez is fantasztikus lesz. A demó elérhető a PSN-en, próbáljátok ki akkor is, ha amúgy általánosságba nem rajongtok a képi világért.

Fate/Extella: The Umbral Star – január 20. – PlayStation 4, PlayStation Vita

Aki a fenekelésnél jobban szereti a tényleges harcot, a Marvelous akciójátékával tegyen egy próbát.

Urban Empire – január 20. – PC

Menedzserjátékokból nincs hiány mostanában, a sorba az Urban Empire is beáll. Ebben polgármesterként vehetjük át az irányítást egy város felett, amit elsősorban nem építenünk kell, hanem igazgatnunk. Az 1820-as évektől kezdve öt érán át biztosíthatjuk városunk jólétét, miközben minden érában különböző kihívásokkal kell szembenéznünk. Ha nagyon sokat szeretnétek tudni, nézzétek a másfél órás fejlesztői livestream felvételét, de alább egy ízelítőt is találhattok, amiből leszűrhető, miről van szó.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King – január 20. – Nintendo 3DS

A Dragon Quest VIII több mint tíz éve jelent meg PlayStation 2-re, most pedig új funkciókkal jön 3DS-re. Lehet fotózni, bekerült egy új dungeon, új játszható karakterek, és felgyorsítható a harc.

Atelier Shallie Plus: Alchemist of the Dusk Sea – január 20. – PlayStation Vita

A 2014-ben (Európában 2015-ben) PS4-ra megjelent Atelier Shallie kibővített kiadása PS Vitára érkezik, két alkímista lány szerepében kalandozhatunk mindenfelé.

Divide – január 21. – PC, PlayStation 4

Izometrikus nézetű kalandjáték, amiben egy családjától elszakított apa egy idegen világot próbál megismerni.

Resident Evil VII – január 24. – PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Miután nem jött be, hogy a Resident Evil horrorból egyre inkább átment akciójátékba, a Capcom vissszafordult.  Bár az eddigi demók alapján a játék jobban húz a törölt Silent Hills felé, azért jócskán került bele a sorozat jellegzetességeiből is. Durva lesz, pláne VR-ban.

Yakuza 0 – január 24. – PlayStation 4

Erős év lesz ez a Yakuza sorozat számára, hiszen érkezik a Yakuza Kiwami (ami az első rész remastere), valamint Európába jön a Yakuza 0 és a Yakuza 5. A Zero az első rész előtti időkben játszódik, 1988-ban. Két fickó nyomoz egy különös eset után, velük verekedhetjük át magunkat Tokión. 

Kingdom Hearts HD II.8 – Final Chapter Prologue – január 24. – PlayStation 4

Mielőtt a következő Kingdom Hearts játék megjelenne, még felzárkózhatunk mindenféle csomagokkal. Ebben megtalálhatjuk a Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance-t, a vadonatúj Kingdom Hearts 0.2-t, valamint a Kingdom Hearts χ Back Cover nevű, egy órás animációs filmet. 

Tales of Berseria – január 27. – PC, PlayStation 4

A Tales sorozat tizenhatodik része 2016 augusztusában jelent meg Japánban, és az európai megjelenésre sem kellett sokat várni. Hagyományos JRPG, ami túlnyomóan pozitív értékeléseket kapott, úgyhogy ha szeretitek a műfajt, ezzel sem lőhettek mellé. 

Digimon World: Next Order – január 27. – PlayStation 4

A nagy Pokémon-láz közepette azért nem feledkezhetünk meg a Digimon sorozatról sem. A Next Orderben két Digimonnal együtt vághatunk neki a kalandoknak, egy nyílt világot fedezhetünk fel.

Mighty Morphin Power Rangers: Mega Battle – január – PlayStation 4, Xbox One

2017-ben jön egy új Power Rangers film, és akkor már miért ne jöhetne vele egy játék is? A Mega Battle nem kapcsolódik szorosan a filmhez, egy co-op, rajzfilmes külsejű, oldalnézetes árkád brawler lesz. Pontos dátum még nincs, a megjelenést januárra ígérik.

Days of War – január – PC

Szintén nem tudni, mikor jelenik meg pontosan a Driven Arts Kickstarter segítségével megvalósuló, második világháborús játéka, de a fejlesztők januárt lőtték be. Nehéz lesz a Battlefield 1-gyel versenybe szállnia, de azért érdemes lehet ránézni. Kicsit a Medal of Honorra vagy a Wolfenstein: Enemy Territoryra hajaz. 

Abzû – január – Xbox One

A PC-re és PlayStation 4-re megjelent, rövid, de fantasztikus élményt nyújtó Abzûval valamikor januárban az Xbox One-osok is játszhatnak. Kell néha egy kis nyugalom, ahhoz pedig ez tökéletes.

The Flame in the Flood – január – PlayStation 4

Szintén láthattuk már más platformokon, de januárban PS4-re is megjelenik. A Molasses túlélőjátékában craftolhatunk, felfedezhetünk, és hű társunk, a kutya segítségével kutathatunk. 

2017. februári játékmegjelenések

Dynasty Warriors: Godseekers – február 1. – PlayStation 4, PlayStation Vita

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 – Road to Boruto – február 3. – PC, PlayStation 4, Xbox One

Poochy & Yoshi’s Wooly World – február 3. – Nintendo 3DS

Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book – február 7. – PC

Nioh – február 9. – PlayStation 4

For Honor – február 14. – PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Sniper Elite 4 – február 14. – PC, PlayStation 4, Xbox One

Halo Wars 2 – február 21. – PC, Xbox One [Előrendelés]

Ys Origin – február 21. – PlayStation 4, PlayStation Vita

Berserk and the Band of the Hawk – február 21. és 24. – PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita

LEGO Worlds – február 24. – PC, PlayStation 4, Xbox One

Torment: Tides of Numenera – február 28. – PC, PlayStation 4, Xbox One

Syrian Warfare – február – PC

Realpolitiks – február – PC, Mac, Linux

Night in the Woods – február – PC, Mac, Linux, PlayStation 4


Vélemény, hozzászólás?