Részletek derültek ki a Final Fantasy VII remake játékmenetéről


Japán legnagyobb nevű játékos magazinja, a Famitsu beszélgetett Tetsuya Nomura rendezővel, aki a Final Fantasy VII feldolgozását felügyeli. Az alkotót a korábban megjelent két beszédes screenshotról kérdezték, aki egészen izgalmas részleteket árult el a klasszikus JRPG újraértelmezéséről. Az interjút a Gematsu fordította le angol nyelvre.

Nomura előre leszögezte, hogy az új FF7 egyáltalán nem hithű adaptáció, az 1997-es körökre osztott harcrendszert például gyorsan el is felejthetjük, bár hogy pontosan mi lesz helyette, az nem derült ki.

New Kingdom Hearts 3, Final Fantasy VII Remake Screenshots Revealed

Az első screenshoton a főszereplő Cloud látható, ahogy fedezék mögé bújik a rá tüzelő katona elől. Ez már önmagában fontos újdonság, hisz az eredeti játékban nem volt fedezékrendszer. Nomura ezt azzal magyarázta, hogy furcsán nézne ki, ha mindig “berambóznánk” az akció közepébe, még ott is, ahol a történet szerint inkább lopakodni kéne. Az eredeti játék irritáló, véletlenszerű ütközeteit feláldozzák a realizmus oltárán, ezt helyettesítik a fedezékrendszerrel. A falhoz lapulva mindig előre látni fogjuk az ellenfeleket, így ki tudjuk őket kerülni, vagy gránátokkal előre megsemmisíteni. Persze, ha valaki mégis szeretne mindenkit gondolkodás nélkül megrohamozni, arra is lesz lehetőség, de az új rendszernek köszönhetően több opció közül választhatunk. A rendező azt is elárulta, hogy a lőfegyveres karaktereknek plusz interakciója is lesz a fedezékekkel, de erről többet még nem mondhatott.

New Kingdom Hearts 3, Final Fantasy VII Remake Screenshots Revealed

A második képen az eredeti játék első főellensége, a Guard Scorpio látható, amint Cloud és Barret ellen harcol. Nomura erről azt mondta, hogy harc közben nagyobb lesz a tér, és váltogatni lehet majd csata közben a karaktereket. Ha például Cloud kardja nem ér el egy ellenfelet, mert az egy távolabbi pozícióban áll, akkor Barret-re váltva rá tudunk lőni. Ez szintén plusz stratégiai lehetőségeket ad a játékmenethez. Megváltozik az ellenfelek viselkedése is, a Guard Scorpio például üzemmódot fog váltani, és máshogy fog reagálni, mint az eredeti játékban.

Az igazán érdekes újítás viszont a rendező által említett „tér és tereptárgy pusztítás lesz”, elmondása szerint a csataképernyőn mindenféle amortizációt végezhetünk majd a környezetünkben, valamint az ellenfelek bizonyos részeit is megsemmisíthetjük, a Guard Scorpio lábait is szét lehet például kapni.

Egyelőre tehát csak ennyi infómorzsát szórtak el a játékról, de az legalább nagyjából kiderült, hogy milyen szellemiségben piszkálnak bele a kultikus programba. Nomura szerint a Square Enixnek még időre van szüksége, mielőtt többet is megmutathatnának a játékmenetből.

A Final Fantasy VII epizodikusan fog megjelenni, pontos dátum és platform bejelentés természetesen még a láthatáron sincs, bár ha fogadni kéne, a PlayStation 4-et biztos megtenném befutónak.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?