Sebződés nélkül játszották végig a Dark Souls III-at


Mégis, mi lehet olyan nehéz a Dark Soulsban – teheti fel valaki a kérdést, aki még életében nem játszott a sorozat eddigi darabjaival, viszont olvassa a híreinket: volt, aki csak a lábát használva irányította a karakterét a győzelemre, akadt, aki táncmozdulatokkal jutott végig a játékon, ők azonban meghaltak a próbálkozás során, méghozzá nem egyszer, hanem sokszor. Ami azonban az extrém próbálkozóknak – no meg az olyan hétköznapi halandóknak, mint mi – kihívás, másnak valójában csak egy fáklyás menet, legalábbis erre következtethetünk abból, hogy egy játékos, egy bizonyos The Happy Hob teljesítette a programot, méghozzá úgy, hogy egy ellenfél sem ütötte meg – ráadásul ehhez nem használt extra kiegészítőket, vagy mágiát, pusztán közelharci fegyvereket. A fanatikus játékos Twich csatornáján a teljes menetet végig lehet követni, és bár kőkemény spoilerek tucatjait tartalmazza, azt is fontos hozzátenni, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat is láthatunk, ha ismerjük a játékot, elvégre fura azt nézni, hogy teszem azt az a főszörny, ami minket ezerszer kicsinált, még csak sebzést sem tud okozni hősünknek.

„Még hogy nehéz, hát meg sem tudnak ütni!”

A Dark Souls-sorozat harmadik része pont ott folytatta a sorozatot, ahol az előző felvonás abbahagyta – ráadásul a rendezői feladatokat ezúttal is magára vállalta Hidetaka Miyazaki, aki a második etapnál csak afféle tanácsadóként volt jelen, hiszen gőzerővel dolgozott a Bloodborne-on. A programban ezúttal is külső nézetben barangolhattunk egy elképesztően lehangoló, és reménytelen világban, a nehézség pedig – a fentiek dacára – továbbra sem egy egyszerű fáklyásmenet, hiszen a Souls-sorozat (kezdve a nulladik felvonással, a 2009-ben debütált Demon’s Soulssal) mindig is az elképesztő nehézségéről volt híres, és ez bizony most sem változott drasztikusan. A játékot eredetileg a 2015-ös E3-on jelentették be, és, ha hihetünk a készítőknek, egy jó darabig be kell érnünk vele, ha ezt a sorozatot szeretnénk nyüstölni, hiszen Miyazaki és bandája most egy darabig szíve szerint pihenőre küldené a szériát – más kérdés, hogy a játékosok nyomására vajon mennyire hallgatnak majd.

A Dark Souls III idén áprilisban látta meg a napvilágot, méghozzá Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re is, tesztünket ide kattintva olvashatjátok róla.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?