Skyrim tematikájú Monopoly érkezik


Ennyi volt, a kapitalizmus betette lábát a zord északra. És még toppantott is hozzá egy határozottat. A lényeg, hogy a monoklis-bajszos figurával fémjelzett játék, amely oly népszerű, hogy annak idején még a hazai szocializmus is kitermelte a maga rendszer-kompatibilis változatát Gazdálkodj okosan néven, egy meglepő fordulattal a Skyrim klánok uralta társadalmába ruccan ki.

Na de milyenek lesznek a bábuk?

A játék teljesen hivatalos (házibarkács változatból akad jó pár netszerte), és a Merchoid cég adja ki. A Monopoly Skyrim 2017 márciusában érkezik, és 48 dollárért lehet itt előrendelni – viszont mivel erősen limitált, és a hír írásának pillanatában kőkemény kettő példány maradt, ezzel lehet, nem segítettem olyan sokat. A játék a Skyrim karaktereire, történetére, helyszíneire épül. Utóbbival kapcsolatban a reklámszöveg azt mondja, hogy falvakat építhetünk Riverwoodban, városokat Winterholdban vagy hatalmas kastélyt Windhelmben. A lényeg hogy megszerezzük magunknak Tamriel legjövedelmezőbb ingatlanjait – kit érdekelnek a sárkányok meg a hideg?!

Egyébként nem a Skyrim az első ilyen termék, „megmonopolisodott” már az Assassin’s Creed, a Fallout, de akár az olyan első látásra ingatlan-szegény címek, mint a Street Fighter vagy a Pokémon is kaptak táblás változatot.

A videojátékokhoz visszatérve a Skyrim Special Edition október 28-án érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Na meg azt se felejtsük el, hogy tegnap a Nintendo is ezzel demózta a márciusban érkező konzolját, a Switchet.


Vélemény, hozzászólás?