Sok PS4 játékos Overwatch fejlődése veszett oda, egyelőre nincs remény


[ad_1]

Több mint egy hete történt, hogy jó néhány Overwatch játékos kénytelen volt rádöbbenni PlayStation 4-en, hogy az addig elért eredményei – a kinyitogatott ládáiban talált cuccok, az elért szintek, gyakorlatilag minden – a semmivel lettek egyenlők. A Blizzard a probléma jelentkezésekor azonnal Twitteren jelezte, hogy dolgoznak a hiba elhárításán, amelynek többek között legendás ritkaságú tárgyak, és ki tudja, hány órányi fejlődés veszett oda sokaknál, azóta azonban sok-sok idő eltelt, és a vállalat bizony a jelek szerint nem akar – vagy, ami azért sanszosabb, nem tud – mit kezdeni a helyzettel. A Battle.net fórumain, illetve Redditen is sokan panaszkodnak, hogy előrelépés továbbra sincs (akadnak, akik nem is mernek most játszani, nehogy visszafordítsa a fejlesztő az új eredményeiket), sőt, hírek sincsenek – mintha a Blizzard is elfeledkezett volna a dologról. Odáig még eljutottunk, hogy a probléma okát elhárították a Twitterük szerint (vagyis több ilyen gondra elvileg nem lehet számítani), azok viszont, akik elveszítették eredményüket, egyelőre nem kaptak kárpótlást, sőt, reakciót sem a cégtől.

Nem tenne jót a jelenleg elképesztően sikeres játék hírnevének, ha így maradna a dolog, annál is inkább, hiszen nemcsak „értékes” játékórák, de akár valós pénzért vásárolt ládákból kieső tárgyak is áldozatul eshettek a különleges hibának. Miközben a Blizzard gőzerővel dolgozik azon, hogy a program továbbra is sikeres legyen – éppen nem rég jelentették be egy új hős, a mesterlövész gyógyító Ana érkezését, de belebegtették, hogy valószínűleg nem ő lesz az utolsó – ez a dolog csúnya csorbát üthet a vállalat hírnevén, sőt, lehet, hogy lesz majd, aki perre viszi az ügyet, elvégre komoly pénzösszegek is foroghattak kockán. Arról nem szól a fáma, hogy hány PlayStation 4-es accountot érinthetett a gond, de a nyitott fórumokból, és az internetes reakciókból valószínűnek tűnik, hogy nem elszigetelt, egy-két hozzáférést érintő gondról lehetett szó.

Az Overwatch májusban jelent meg PlayStation 4-re, PC-re és Xbox One-ra, a játékról tesztet is írtunk, ezt itt olvashatjátok el.

Még több erről…

[ad_2]

Source link


Vélemény, hozzászólás?