Speciális kézikonzol lesz a Nintendo NX


Egyre inkább úgy tűnik, sokak reményeivel ellentétben a Nintendo NX nem egy PS4-verő otthoni konzol lesz, hanem egy újszerű funkciót ígérő hordozható gép.

Mivel a Nintendo hét lakat alatt őrzi az NX kódnéven emlegetett konzollal kapcsolatos infókat, eddig sok pletykáról, sőt még néhány hamis képről is rendkívül nehéz volt eldönteni, van-e bármilyen igazságtartalmuk. A Eurogamernek viszont több független forrás is megerősített néhány eddig is pletykált alapvető infót az új kütyüről.

A nagy valószínűséggel komoly alappal bíró beszámoló szerint az NX egy hordozható konzol lesz, de nem egyszerűen a 3DS utódja. A konzol központi egységének (ami a kijelző mellett a gép agyát is tartalmazza) két oldaláról ugyanis lecsatolhatjuk a kontrollerként funkcionáló részeket. Így a Nintendo NX az előzetes várakozásoknak megfelelően egy dokkolóba helyezhető, amin keresztül a tévénken élvezhetjük tovább a játékot. Szintén több forrás erősítette meg a lapnak, hogy a digitális terjesztés mellett kazettákon érkeznek majd az NX-re a különböző játékok, amik 32 GB adat tárolására lehetnek képesek.

A hordozhatóság miatt a konzol teljesítménye nem az Xbox One-nal és a PlayStation 4-gyel fog vetekedni, de az Nvidia technológiáját kihasználva a hordozható eszközök közül az erősebb gépek közé tartozik majd. A Eurogamer forrásai szerint pedig minderről hamarosan magától a Nintendótól is értesülhetünk, ugyanis beindultak az események a konzol körül, amit már szeptemberben le is leplezhet a gyártó.

Nektek hogy tetszik az NX koncepciója?

(A cikkben használt képek illusztrációk.)


Vélemény, hozzászólás?