Star Wars Battlefront – megérkezett a skirmish!


Bár már régóta ígérgetik – és egyes rossz nyelvek szerint, ha a megjelenéskor érkezik is késő lett volna –, de végre megjelent (egyelőre csak konzolokra) a DICE Battlefront játékának „offline” módja. Mielőtt bárki abban reménykedne, hogy ez azt jelenti, hogy mostantól kőkemény, drámai sztori alapú kampányt játszhat végig, fontos leszögezni, hogy ez elsősorban osztott képernyős multit jelent, netkapcsolat nélkül, méghozzá a mesterséges intelligencia által irányított ellenfelek – nevezzük őket becsületes nevükön, botok – ellen. Az IGN külföldi munkatársai már tettek is egy próbát a dologgal, és… nos, pont azt kapjuk, amire számítanánk egy ilyen lehetőségtől:

A svéd DICE műhelyeiből tavaly megérkező Star Wars Battlefront bár nem kapott alcímet, valójában egy igen patinás sorozat harmadik darabját jelöli – az első két részt azonban még nem az EA, hanem a LucasArts felügyelte, és a néhai Pandemic Studios hozta tető alá. Az első epizód 2004-ben látta meg a napvilágot – az előző előtti generációra, vagyis többek között Xboxra és PlayStation 2-re – és óriási siker lett, akkora, hogy természetesen érkeznie kellett a folytatásnak, amelybe még az elsőnél is erősebb single player részeket, játszható jediket és fantasztikus hangulatú űrcsatákat is tettek. Bár hivatalos eladásokat egyik felvonásról sem közölt sem a kiadó, sem a fejlesztő – csak annyit tudunk, hogy kizárólag PSP-re a folytatásból több mint félmillió kelt el – biztosak lehetünk benne, hogy elképesztő anyagi siker volt a játék, akkora, hogy a kiadó berendelte a harmadik etapot is – amelyen a Free Radical Design kezdte meg a melót 2008-ban –, ezt azonban soha nem sikerült befejezni, bár rajongók a fejükbe vették, hogy a félkész részeket összekalapálják egy egész programmá. A DICE teljesen figyelmen kívül hagyta a sorozat eddigi darabjait, amely lehet, hogy nem volt rossz döntés a részükről, hiszen a Frostibte motorral szerelt lövölde elképesztő anyagi siker lett, és már a folytatása is útban van.

A Star Wars Battlefront 2015 novemberében látta meg a napvilágot PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, mi pedig tesztet is írtunk róla, amelyet itt olvashattok el.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?