The Last Guardian – figyelj majd kicsit a zenére is


A The Last Guardian nem csupán vizualitásában tükrözi azt, amit Fumito Ueda megálmodott, a zenei részre is kiemelten odafigyeltek a Shadow of the Colossus és az Ico készítői: a minőségről egy valódi mester gondoskodik.

El sem merjük hinni, hogy leírhatjuk (ráadásul már másodszorra), de közel egy évtizednyi várakozás után végre aranylemezre került a The Last Guardian. Aki ismeri Fumito Ueda korábbi kiválóságait, a Shadow of the Colossus-t és az Icót, az tisztában van vele, miért örülünk ennyire a PlayStation 4-exkluzív cím elkészülésének, az örömöt pedig még lehet fokozni. 

Miközben a The Last Guardian különleges, hibrid állatkájával, Tricóval felfedezzük a környezetet, a külcsín mellett legalább annyira fontos lesz az is, hogy kalandozásunk közben milyen dallamok kísérik tevékenységünket, Ueda pedig erre a részre is gondosan ügyelt. A játék zenéjét ugyanis Takeshi Furukawa (Star Wars: A klónok háborúja, Star Wars: The Clone Wars, 007 Legends) szerezte, aki a Londoni Szimfonikus Zenekart és a Trinity Fiúkórust vezényelhette. A zenei anyaga ennek megfelelően rendkívül érzelmes, ahogyan azt ti is megtapasztalhatjátok ezt a videót megnézve:

 

Az album a játék megjelenésével egy időben digitálisan is elérhető lesz, valamint a gyűjtők decembertől bakelitlemezen is megszerezhetik az alábbi, páratlan kiadásban: 

A The Last Guardian megjelenés december 7-én várható, kizárólag PS4-re. Ha pedig eleve nyitottak vagytok a játékzenékre, akkor ne feledjétek, hogy 2016. november 26-án este 9 órától Video Games Live koncert (a PlayIT után) a Hungexpón, mindenképpen érdemes meghallgatni ezt a zseniális műsort. Részletek és jegyek ide kattinva érhetőek el.


Vélemény, hozzászólás?