The Last Guardian – újabb jel a decemberi megjelenésre


Annyi csúsztatással és változtatással a háta mögött, mint amit a The Last Guardian tudhat magáénak sohasem lehetünk teljesen biztosak benne, hogy a kitűzött napon megérkezik, azonban most kaptunk egy újabb biztató jelet rá.

Ha belemennénk az eredetileg PlayStation 3-ra tervezett, majd PlayStation 4-re átalakított The Last Guardian fejlesztési múltjának részletezésébe, akkor napestig beszélgetnénk az előzményekről, de röviden elég annyi róla, hogy lassan már-már a legendás késővel, a Duke Nukem Foreverrel vetekszik a teljesítménye. A legutóbbi halasztás is erre utalt. 

A Fumito Ueda által vezetett fejlesztőcsapat több hibát talált a játékban, mint amennyire számítottak az utolsó szakaszban, ezért a közelmúltban kértek még pár hónapot a The Last Guardian csiszolására. A megjelenés így december 7-re módosult (Európában) és várhatóan ezt már tartani is tudják majd, ugyanis a világhálón keringő fotók alapján a Sony már elkezdte a nagyvárosokban a játék reklámozását: 

Ezt pedig logikusan nézve csak akkor teszik, ha biztosak benne, hogy biztosan elkészül a The Last Guardian december elejére. Jól is jön majd a PlayStation 4-nek az exkluzív cím, hiszen a Gran Turismo Sport jövőre csúszott, a Gravity Rush 2 pedig nem elég erős önmagában ahhoz, hogy megnyomja az év végi eladásokat. 


Vélemény, hozzászólás?