The Watchmaker bejelentés


A 1C büszkén jelentette be a mai napon, hogy kiadóként gondozásába vette Micropsia Games műhelyében készülő, logikai feladványokkal tűzdelt kalandjátékot, a The Watchmakert, aminek játszható demóját már a kölni Gamescomra is elviszi a cég.

A The Watchmaker nem meglepő módon egy hatalmas toronyórában játszódik, mely telis-tele van különböző alkatrészekkel és platformokkal, az idő pedig a legfontosabb „alapanyagunk”. Az erőteljes steampunk beütéssel bíró programban ugyanis Alexandert, az óraőrzőt kell irányításunk alá vonni, aki egy támadást követően kétségbeesetten próbálja kordában tartani az elszabaduló időt.

Az időfolyam összeomlásának szemléltetésére a Micropsia Games fejlesztői egy különleges játékmechanikai elemet dolgoztak ki, melynek lényege, hogy karakterünk életereje a korától függ. Alexander pedig extrém gyorsasággal öregszik (az idő vasfoga nem csak arcán, hanem tartásán és mozdulatain is azonnal meglátszik), a folyamatot pedig a rá támadó ellenfelek még jobban elősegítik. Elsősegélycsomagok vadászása helyet azonban az időt kell összegyűjtenünk, amit felhasználva egyre fiatalabbá és tetterősebbé tehetjük Alexandert. Ehhez azonban meg kell birkóznunk a toronyóra rejtélyeivel és fejtörőivel, na meg a fogaskerekek között megbújó ellenfelekkel. Ebben egy mágneses kesztyű és egy időbombákkal tömött táska lesz a segítségünkre, ám így sem lesz egyszerű feladat a torony öt különböző helyszínén helytállnunk.

A The Watchmaker valamikor 2017 második negyedévében jelenik majd meg PC-re, valamint PlayStation 4 és Xbox One konzolokra.


Vélemény, hozzászólás?