The Watchmaker – ígéretes puzzle-kalandjáték érkezik


A gamescomon játszható lesz az 1C Company puzzle-kalandja, a The Watchmaker, amely steampunk hangulatával és egyedi helyszínével kelti fel a figyelmet.

Ha véletlenül Kölnben jártok a gamescom alatt, mindenképpen ugorjatok be kipróbálni a Micropsia Games fejlesztésében és az 1C Company kiadásában érkező puzzle-kalandot, a The Watchmaker-t, amelynek a névrokonság ellenére semmi köze sincs a 2001-es kalandcímhez

Ahogy azt odafent a The Watchmaker beharangozó trailerében is láthatjátok, a játék egy hatalmas óratoronyban játszódik, tele fogaskerekekkel és platformokkal, amelyben feladatokat kell megoldanunk és az időt manipulálnunk.

A steampunk hangulattal megáldott sztori főszereplője Alexander, az óratorony őrzője, aki egy napon rájön, hogy a becses óráját szabotálták és az idő elszabadult. A The Watchmaker játékmenetének egyedi mechanizmusra is erre épül, ugyanis Alexander egy furcsa betegség miatt nagyon gyorsan öregszik, amely folyamatot az ellenségek támadásai tovább gyorsítják, így az idő gyűjtésével regenerálódhat, kora pedig a kinézetén, testtartásán és mozgásán is folyamatosan megmutatkozik. 

A The Watchmaker megjelenés 2017 elején várható PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Nektek hogy tetszik?


Vélemény, hozzászólás?