Tisztázódott az Outlast 2 körüli felhajtás


Az elmúlt hetekben szó volt párszor az Outlast 2 ausztrál megjelenéséről. A horrorjátékot először betiltották, mondván hogy még a R18+ kategóriába sem fér bele szexuális erőszakra utaló jelenete miatt, majd egy liberális képviselő szólalt fel a döntés ellen az ausztrál szenátusban, végül pedig mégiscsak megkapta a R18+ besorolást.

Az osztályozó bizottság és a fejlesztő nyilatkozatai alapján viszont felmerült a gyanú, hogy az ausztrál megjelenés érdekében a Red Barrels a játék összes verzióját újra fogja vágni. De szerencsére a fejlesztő az IGN-nek küldött nyilatkozatában tisztázta a félreértést és egyben az is kiderült, hogy miért változtatta meg döntését a bizottság.

„Az Outlast 2 eredeti beadványa, amelyet elküldtünk az Ausztrál Osztályozó Ágazatnak, a játék végső kódját és egy videofájlt tartalmazott, amelyet hivatkozásként vettünk fel a játék alfa verziójából,” magyarázta a stúdió. ”Ezt a felvételt nem kellett volna elküldeni a játék kódja mellé, mivel az nem a program végső változatát reprezentálta.”

„A második beadványban ugyanazt a játékkódot küldtük el egy olyan videofájl mellett, amely a végső játék tartalmát tükrözte. A játék megjelenését jóváhagyták R18+ besorolással.”

A fejlesztő emellett újra megerősítette, hogy mindenhol a világon ugyanaz az Outlast 2 változat fog megjelenni. Úgy tűnik tehát, hogy lezárult a nagy kalamajka, így már nyugodtan várhatjuk a játék április 25-i megjelenését PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?