Tolvaj kergetők sorozat állás foglalás


A Tolvaj kergetők egy 2012.07.17.-én indult sorozat melyben egy csapat Pesti lakosú fiatal, megunta a folyamatos bicikli lopásokat és kezükbe vették a bűnök üldözését.
Ez először is nagyon szép dolog,hogy végre tesznek valamit a lopások ellen,másrészről pedig a sorozat nézése közben fel vetődött bennem pár kérdés.
Például hogy a nemes cél érdekében rongálhatunk e magán tulajdont, követhetünk e végig egy személyt, az arcába nyomva egy kamerát,akarata ellenére filmezve,bíráskodhatunk e felette,az éjszaka közepén fel ébresztgethetjük e család tagjait akinek egyébként, lehet semmi közük sincs a tolvaj bűncselekményéhez.
Még ha jogilag nem is meg kérdőjelezhetőek ezek a tettek(amit erősen kétlek), akkor is emberileg nem igazán érzem fernek.
Nyilván van bennünk egy kis rossz érzés ha el lopják a mi személyes tulajdonunkat,de ettől függetlenül nem kellene hajnali 3 kor bele világítani egy másik ember szemébe és az arcába nyomni egy kamerát a családját és a körülötte lévő embereket sem kímélve.
Félre ne értsetek,nagyon élveztem a sorozatot, de azért voltak pillanatok amikor azt mondtam magamban ez már egy kicsit túlzás.
Jó, én értem hogy esetenként igen nagy értékű kerékpárokról van szó,de tényleg megéri ez a sok cirkusz és kockázat a kerékpár tolvajok kézre kerítésért?
Meg hát úgy vélem, az egész sorozat alatt egy kezeteken meg tudnátok számolni, hányszor sikerült a bűnözőket elítéltetni, a rengeteg munka és belefektetett költség után.
Miért van szükség egyáltalán maximum 100 ezer forintnál nagyobb értékű kerékpárra?
Meg vallom őszintén nem vagyok valami nagy biciklista, egy xfact 1.0 típusú kerékpárom van(kép: xfact 1.0),amit 30 ezer forintért vásároltam a Hervisben.
Arra jó amire nekem kel,el visz a-ból b-be.
És végül is, ezért kel egy kerékpár nem?
Kivéve persze a verseny sportolókat,nekik aláírom kellenek a nagy értékű bringák,de az egyszerű embernek minek egy 300 ezer forintos vagy annál nagyobb értékű bicikli?
Úgy értem ha reálisan nézzük a dolgot, aki ilyen nagy értékű biciklit vesz az valahol számíthat magában arra, hogy el fogják lopni.
Ehhez hozzá tartozik továbbá a teljesen szubjektív véleményem, hogy aki 300,500 ezer forintos vagy nagyobb értékű bringát tud meg venni, annak nem okozhat gondot az el lopása után, újat vásárolni és az egész spybikeos cirkuszt kihagyni.
A spybike jelenlegi ára 44 500ft,melynek árából szerintem simán lehet venni egy másik kerékpárt ha el lopnák a jelenlegit.
Na de nagyon el kanyarodtunk az eredeti témától.
Szükség van e erre a sorozatra?
Szerintem igen, mert ha mást nem is érnek el a fiúk(letartóztatást,szabadság vesztést, vagy bármely bűnügyi sanctio-t)azt biztosan hogy bűnözők kicsit meg húzzák magukat és talán kevesebb lopás lesz.
Kicsit finomabban kellene kezelni az ügyeket,jobban bánni az emberekkel?
Nos, igen nem ártana,oké, hogy tolvajokról és egyéb kétes erkölcsű személyekről van szó, de Bitch Please hajnali 3kor ne ordibáljanak már egy társasházban,kamerával és egy erős reflektorral a másik arcába.
Oké, megvannak, hívni kel a rendőröket,ők intézkednek(már, ha intézkednek),ők majd kihozzák őket és lehet velük tárgyalni.
Nem lehet ezt, Samuel Jacksonosan intézni.
Show your face mother fuckers!!!!
Összegezzünk:
Ez egy nagyon jó sorozat,igényesen van megvágva,jó operatőri munkával és közepesen jó technikai háttérrel és persze egy nemes céllal.
Ugyan akkor az önbíráskodást és intézkedést ami igazából a rendőrség segítésért van nem tolerálják sehol sem.
Ez Magyarország,itt az büntetik a legjobban, aki a szar helyzet ellen akar tenni.
Ha továbbra is így végzitek a munkátokat, meg látjátok ti előbb juttok börtönbe, mint azok a bűnözők, akiket üldöztök.
Ez nem feltétlenül(bár, mint említettem, néha súroltatok a törvényesség határait) a ti hibátok,inkább a hibásan meg konstruált magyar jogrendszeré.
Én mindenesetre, azért szurkolok nektek és várom a következő évadot,mely biztosan olyan szórakoztató lesz, mint az első,izgalmakban és jókedvben gazdag. 🙂
Olvasóimat meg kérdezném mi a véleményetek?
Szerintetek van létjogosultsága ennek a sorozatnak,érdemes folytatniuk a fiúknak, így maradjanak vagy változtassanak valamint?
Kommentáljátok itt vagy facebook-on!


Vélemény, hozzászólás?