Tovább fokozódik az Overwatch körüli őrület


Úgy tűnik, ha az embernek van koncepciója, akkor kimozdulhat a komfortzónájából – ezt igazolja legalábbis a Blizzard legújabb sikere, az Overwatch, amely nem csak egy új zsánerben igyekszik bizonyítani (a vállalat még soha nem készített akciójátékot), de több évtized óta először egy soha nem látott univerzumba vezette el a próbálkozókat. A vállalat most bejelentette, hogy a játékosok száma meghaladta globálisan a tizenötmillió főt – noha ez nem eladást jelent, hiszen beleszámítanak az úgynevezett game room játékosok, és a több felhasználós konzolok is, ez akkor is elképesztő szám, ha pedig hozzávesszük, hogy a hősök ez idáig több mint 500 millió órát öltek bele a dologba, akkor azt hiszem, nincs ok panaszkodni az Activision-Blizzard főhadiszállásán.

A játék sikeréhez nem kicsit járult hozzá a Kínai premier, amellyel minden idők legkelendőbb PC-s játéka lett az országban, egy másik Blizzard címet, a Diablo 3-at letaszítva a trónról. Keleten amúgy is elképesztően sikeres a program, hiszen kiderült az is, hogy a Koreai netkávézókban (hivatalos nevükön Game Room-okban) szintén az aranyérmet birtokolja a vállalat lövöldéje, az ilyen helyeken eltöltött összjátékidő mintegy harminc százalékban az Overwatch mellett telik. Most mondanánk, hogy minden bizonnyal ennek hamarosan vége szakad, de erre kicsi az esély: beindult az olimpiai játékokra reflektáló nyári őrület, a fejlesztő pedig további extrákat, és speciális eseményeket is ígér az elképesztően népszerű FPS-hez.

Az Overwatch idén májusban látta meg a napvilágot PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, tesztet is írtunk róla, ha érdekel, kattints ide.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?