Úgy tűnik, késni fog a Final Fantasy XV


Nincsenek jó híreink azok számára, akik behűtött pezsgővel, félretett kaviárral – no meg jó előre kivett szabadsággal – várták a szeptember végét, és arra készültek, hogy az ősz első hónapjának halálát többnapos, vagy akár hetes JRPG-zéssel kezdik. Egyre több, nem hivatalos forrás szerint ugyanis úgy tűnik, hogy az elképesztően régóta készülő – és hatalmas tömegek által várt – Final Fantasy-sorozat legújabb epizódja mégsem a kilencedik hónapban érkezik majd meg az üzletek polcaira, hanem csak november 29-én. Bár hivatalos megerősítés – amikor ezeket a sorokat írjuk – még nem történt, több, nagy üzletlánc is kapott promóciós anyagot a játékhoz, amelyeken már nem az eredeti, szeptemberi, hanem az új dátum szerepel.

A kiküldött anyag a nagyobb üzleteknek, amelyben elmagyarázzák a dolgozóknak, hogy az új megjelenési dátumot tartalmazó címkét hogyan ragasszák az előző helyére.

Biztos, ami biztos, nem ezen a pár hónapon fog múlni az üdvösség, sőt, mondhatjuk, hogy a fejlesztés tükrében gyakorlatilag semmi váratlan nincs a dologban, helyszíni tudósítónk szerint az E3-on mutogatott verzióra még bizony ráfér a javítgatás. A programon eredetileg 2006-ban állt neki melózni a Square Enix brigádja, és akkor még úgy volt, hogy eredetileg egy PlayStation 3 exkluzív vadhajtása lesz majd a kultikus sorozatnak, ez lett volna az úgynevezett Versus XIII. A teljes – állítólag több mint ötven főből álló – fejlesztőgárda is ebben a hitben dolgozott közel két évet a produktumon, mígnem a kiadó, látva a játékban levő rengeteg potenciált, úgy döntött, hogy hivatalos folytatássá varázsolja az elképzelést, olyanná, amely nem az akkori, hanem a most aktuális konzolgenerációra érkezik majd. Ezt követően – amikor már a teljes szoftver közel negyedével készen voltak – kezdődött meg az igazi munka: a brigád 2-300 fősre hízott egyes meg nem erősített források szerint, Hajime Tabata pedig megkapta a rendezői munkát, amely egy ekkora projekt esetében bizony nem csak játék és mese. A munka azóta is gőzerővel folyik, és reméljük, ha nem is az eredetileg beígért időpontban, de még idén véget is ér.

A Final Fantasy XV tehát a pletykák szerint csak idén november 29-én jelenik majd meg Xbox One-ra és PlayStation 4-re, az alkotók pedig nem zárják ki, hogy valamikor a jövőben PC-n is nyüstölhessük majd.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?