Úgysem találod ki, hogy melyik az idei legsikeresebb játék az Amazonon


Úgy tűnik, hogy 2017 igen jó éve lesz a Nintendo-nak, a Swtich és a Breath of the Wild lenyűgöző eladásai után a Mario Kart 8 Deluxe is pofátlanul nagy eredményeket produkál, az Amazon játékos listáját például szabályosan a rabszolgájává tette. Az április 28-án megjelent program ugyanis már aznap az év legtöbbet eladott játéka lett a webáruház honlapján.

Gamer kategóriában első két helyen ugyan nem játékprogram áll (ezeket a címeket a PlayStation Store 20 és 10 dolláros ajándékkártyái birtokolják), a harmadikon viszont magabiztosan ott ül a Mario Kart, ami több tényezőt figyelembe véve is hihetetlen siker. Az első, hogy milyen gyorsan került az élre, ez egyértelműen a rengeteg előrendelésnek köszönhető. A második, hogy még a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot is maga mögé utasította, amelyből világszerte eddig 2.76 millió kelt el, Switch-re több, mint magából a konzolból.

A harmadik pedig, hogy a Mario Kart 8 Deluxe egy három éves Wii U játék feldolgozása, annak a konzolnak toronymagasan a legsikeresebb programja, már ott 8.32 milliót eladtak belőle. Az Amazon adatai viszont azt sugallják, hogy sok olyan játékos is megvette Switch-re akiknek már Wii U-n is megvolt.

Úgy tűnik hát, hogy a Nintendo rajongói meglehetősen kötődnek egyes programokhoz, a cég pedig igen szerencsésnek mondhatja magát ezért.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?