Új pletykák az NX kontrolleréről – búcsú a Wii Remote-tól?


Bár a Nintendo csak jövőre jelenteti meg titokzatos újgenerációs konzolját, és a hivatalos bemutatóra is várnunk kell még, a nyáron számos pletyka, illetve szinte biztosra vehető információ röppent fel az új konzol hardverével és kontrollerével kapcsolatban.

Előbbivel kapcsolatban annyit tudunk, hogy bár lóerőben a masina némileg elmarad majd legfrissebb vetélytársaitól, ezt a hátrányt a minden eddiginél innovatívabb és jobban eltervezett játék line-uppal, illetve az ügyesebb kommunikációval próbálják majd ellensúlyozni a japán vállalat marketing-szakemberei.

Irány a jövő?

Ami pedig a (szintén a pletykák szerint) a konzol mindkét oldalán csatlakoztatható kontrollert illeti, a szabadalmak és a belsős forrásra hivatkozó szivárogtatások kapcsán immár valószínű, hogy az NX kódnévre keresztelt új konzol „lecsatolható” gamepaddal debütál, amelyet így kézikonzollá alakítva később bárhol játszhatunk a legújabb Nintendo játékokkal. Ennyit tudtunk – legalábbis eleddig.

Pár napja ugyanis kiderült, hogy a kontroller továbbfejlesztett vibrációs erővisszacsatolással, illetve mozgásérzékeléssel lesz felszerelve – előbbi intenzitása a játékban lezajló történések szerint dinamikusan változik és pulzál (hasonlóan a Vive-éhoz), ahogy a visszarúgás időtartama is leprogramozható. Épp ezért könnyen elképzelhető, hogy egy teniszlabda visszaütésekor ezután jóval puhább érzetben lesz részünk, mint egy hordó karddal történő szétaprításakor.

A pletyka szerint a Nintendo az új kontroller bevezetése után idővel szeretné beszüntetni a Wii Remote gyártását, miközben egyes többjátékos játékokhoz továbbra is használhatjuk majd a tejcsoki rudat – az új konzol debütálásával egy időben érkező Just Dance 2017 például a hivatalos információk szerint támogatni fogja az új irányítókat és a Wii Remote-okat egyaránt.

A fentieket, és a ma nyilvánosságra hozott pletykákat is a Let’s Play Video Games szivárogtatta ki. A mindkét esetben névtelen, de megbízható forrásokra hivatkozó honlap legfrissebb beszámolója osztott D-Padről, illetve egy, a PlayStation 4 kontrollerén megtalálhatóhoz hasonló Share gombról számol be, amelynek megnyomásával screenshotok, illetve videók formájában a Miiverse-ön, a Twitterren, a Facebookon vagy a YouTube-on azonnal megoszthatjuk a képernyőn látottakat. A forrás szerint az így készített anyagot később külső adathordozókra is könnyedén elmenthetjük, hogy PC-nken vagy más eszközünkön is használhassuk.

Bár az osztott D-Pad ötlete meglepőnek tűnik, a fenti képet állítólag egy, az NX fejlesztőknek szánt csomagját első kézből ismerő forrás posztolta, az információkat ráadásul egy másik forrás is megerősítette, amely a Nintendo terveit illetően szintén megbízhatónak bizonyult a korábbiakban.

Ti örülnétek egy ilyen megoldásnak? Hiányoltátok a Share gombot? És: szívesen megválnátok a jól bevált fehér rudaktól, ha egy új, teljes mozgásérzékeléssel felszerelt trónörökös is érkezne a Nintendo NX dobozában?

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?