Undorító bürokrácia,fúj!


Mint tudjátok diszlexiával,diszgráfiával és diszkalkuliával küszködők.
Erre hivatkozván, próbálom elintézni, hogy kaphassam tovább a családi pótlékot 23 éves koromig.
Ezt augusztus elseje óta intézem és még mindig nincs kész, hogy miért?
Ebből kaptok egy kis betekintést most.
Ahhoz,hogy kaphasd a családi pótlékot, tovább 23 éves korodig, kell szerezned egy SNI-s(Sajátos Nevelési Igényű Tanuló) papírt, azt hiszem ezt már el mondtam egy videómban,csak a dolog nem ilyen egyszerű.
Ahhoz, hogy az SNI-s papírt meg kapd,kell csináltatnod egy szakvéleményt a nevelési tanácsadóban.
Ha meg van a szakvélemény,azt nem adják ki addig amíg,egy általuk kiadott orvosi forma nyomtatványt ki nem töltetsz a házi orvosoddal,jobb esetben gyerek orvosoddal.
Na, de, ha nem jelentkeztél át a gyerek orvosodtól a felnőtt házi orvosodhoz(mert még nincs) és egy olyan szemét dokival van dolgod, mint amilyen az én gyerek orvosom,abban az esetben ki kell választanod egy házi orvost, és meg kell várnod amíg át küldik a kartonodat oda.
Mert, hogy a házi orvos által írt kérvényt nem fogadja el a gyerek orvos,hogy adja ki a kartont nem,várd meg amíg 1-2 hétig a postával meg érkezik a rendelőbe.
Csodálatos -.-„.
Meg érkezik a karton,oda viszed a papírt az orvoshoz,akinek fogalma nincsen a kor történetedről,mivel voltál beteg,milyen volt a fej körfogatod gyerek korodban, stb.,ezért azt fogja mondani,hadd vigye haza a kartont és 3 nap múlva vissza hozza.
Mást nem tudsz tenni,meg várod a 3 napot.
El viszed a papírt a nevelési tanácsadóba,ahol neked, egyedül, még mindig nem adják ki a szak véleményt.
Hogy miért?
Mert nem számít, hogy nagy korú vagy a szülőnek/gondviselőnek alá kell írnia a papírt és csak úgy adhatják ki.
Ez röhejes nem igaz?
És még mindig nincs vége.
Szegény anyádat el rángatod a munkahelyéről,hogy írjon alá 3 papírt,aztán végre abból a véleményből el tudsz vinni egyet az államkincstárhoz,remélve, hogy addig az elegendő lesz amíg nem hozod az SNI-s papírt amit majd szintén postán küldenek ki.
Ez az egész procedúra 30 napig tartott,30.-áig ha leadtad volna az SNI-s papírt, akkor fasza gyerek vagy,minden „király” ahogy ma mondják.
Ha nem sikerült le adni,nos akkor retteghetsz, hogy meg lesz e szeptember közepére az SNI-s szak vélemény, vagy sem mert ettől függ kapod -e a családit.
Ja és még egy apróság.
Miután bemész az államkincstárba, kapsz majd még egy papírt, amit a suliddal kell kitöltetni.
De, ennél a pontnál már olyan mindegy, hiszen a jobb szemed kicsit már rángatózik és gyorsabban pislog mint a bal 😉 :D.


Vélemény, hozzászólás?