Végre működnek a Fallout 4 modok PS4-en!


A napokban végre megjelent az 1.8-as tapasz a Fallout 4 PlayStation 4-es verziójához, ami végre lehetővé teszi, hogy a játékosok modokkal dobhassák fel az alapjátékot. A megjelenés pillanatában már több mint 200 módosítás érhető el, amelyeknek nagyobb része ráadásul működik is – gyerekbetegségek és komolyabb korlátozások azonban ezúttal is egyaránt bőven akadnak.

Olyan közkedvelt modok, mint például a Neeher’s Firelance fegyvermod, komoly csorbát szenvednek, mivel a PC-s verzióval ellentétben a PS4-en a címadó fegyver épp úgy néz ki, mint egy átlagos darab, mivel házi készítésű textúrák használatát a Sony rendszere nem tesz lehetővé. Sokan panaszkodnak arra is, hogy nincs hang, vagy hogy egy-egy mod egyáltalán nem indul – utóbbi esetben valószínűleg összeférhetetlen modok kerültek kiválasztásra.

Mods by Adam & Eve

Amikor a PS4-es modtámogatást legutóbb megerősítették, már tudtuk, hogy a külső fejlesztésű asseteket nem lehet használni majd, tehát csak azok a modok indulnak PS4-en, amelyek már az alapjáték kódjában is megtalálható modelleket és textúrákat alkalmaznak, vagy csak a forráskód egyes paramétereink módosítanak.

Letöltés előtt épp ezért érdemes körbenézni a Bethesda’s Workshop oldal komment szekciójában, mielőtt nekilátnánk a letöltésnek – a letöltések száma nagy érdeklődés miatt önmagában csalóka lehet.

A Bethesda ígérete szerint a következő patch PS4 Pro funkcionalitással, (értsd: nagyobb felbontással és szebb effektekkel) is felruházza majd a játékot.

A Fallout 4-ről írt tesztünket itt olvashatjátok el, a DLC-kről pedig itt, itt és itt írtunk.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?