Végső állomás gyors élmények a teljesség igénye nélkül


A végső állomás első része nagyon jónak mondható.
Ez egy horror film ami a 2000-es években készült és rendezője pedig James Wong.
A filmben az a csodálatos hogy nem random jumpscarekkel operál mint a legtöbb horror film hanem feszültséget teremt a film végéig.
A történet összességében érdekes ám bár igen kúrta.
Alex a kicsit paranoid diák,tanulmányi kirándulásra indul az osztálytársaival,azonban amint felszáll a gépre támad egy víziója hogy a gép fel robban.
Ezért kiveri a hisztit,hogy ő le akar szállni,ezért egy izomagyú meg akarja verni,meg többen be akarnak avatkozni,minek következtében a pilóta leszállítja a balhéban érintett személyeket,szerencséjükre mivel a gép valóban fel robban.
Ezután történek furcsa dolgok,akiknek a gépen kellett volna lenniük a robbanás pillanatában,azok sorra el kezdenek meghalni,és Alex gyanakodik hogy a halál terv szerint dolgozik,így meg indul a harc a túlélésért és próbálják kitalálni a halál tervét,illetve következő lépését,mert ez az egész nem szól másról mint egy véres sakk játszmáról,ha jól lépsz megúszod,ha nem,nem.
A film felvett egy érdekes kérdést illetve nem egyet, hanem többet is,többnyire olyanokat amik mindannyiunkat foglalkoztatnak,vagy legalább is el gondolkoztunk már rajta legalább egyszer.
Például hogy: Van e élet a halál után? Vajon a sorsunk előre meg van írva vagy mi irányítjuk? És ha ismernénk a halál tervét akkor ki tudnánk védeni azt?
Nagyon érdekes kérdések ezek,bár ezek közül csak nagyon keveset válaszol meg a film,de talán így a legjobb hiszen ránk bízza miben higgyünk.
Egyébkét a katasztrófát 7 ember úszta meg hogy mennyien élik túl a végére,nos az legyen titok nézzétek meg a filmet és megtudjátok.
A karakterek ugyanakkor néha teljesen logikátlanul cselekednek.
Pl Alex mikor úgy hiszi hogy a halál érte jön és be biztosítja a házat,de azért magával visz egy égő petróleum lámpát
Mert a petróleum lámpa ami gyúlékony az ember legjobb barátja mikor vadászik rá nem de bár?
A legjobb mikor a baleseteknél az alanyok közel mennek a veszély forráshoz.
Ne,még csak eszetekbe se jusson 1 kilométerre el kerülni azt ami megölhet titeket, nyugodtan mennyetek közel hozzá,nézzétek meg hogy biztos meghaljatok. -.-”
Én biztos közel mennék a crt monitoromhoz miután beleöntöttem a votkát,és elkezdett szikrázni,megnézném hogy esetleg mennyire tud át vinni a más világra…
Stupid bitch!
A rendőrséget se értem,oké hogy az elején szkeptikusak,de hogy sehogy nem tűnik fel nekik hogy itt valami természet feletti zajlik és Alexnek semmi köze a halál esetekhez, ezt már rohadtul nem tudom megérteni.
Nem hogy segítenének Alexnek és meg kérdeznék hogy hé ki lesz a következő,neem ők el akarják fogni Alexet és akadályozni őt hogy megmentse a maradék túlélőket, bravó biztos a magyar rendőrség közre működött a film készítése során…
Más bajom nincs a filmmel,nagyon klassz kis,adrenalin bomba,elő hozza belőled a régi ösztönöket,a halál félelmet,és a gondolatt hogy bármelyik pillanatban meghalhatsz,a halál mindannyiunkra vadászik,így nem tudhatod hogy ma vagy holnap,vagy 10 év műlva,de ha eljön az időd meg fogsz halni.

Vélemény, hozzászólás?