Végső állomás 2 kritika szintén a teljesség igénye nélkül.



Na akkor lássunk neki, szálljunk ringbe újra a halállal.A történet szerint egy csapat diák (érdekes hogy megint diákokat választ a film kezdésnek) autóval útnak indul vakációzni.
A karakterük nem igazán különleges,sőt sablonosnak mondnám ha már láttál tinédzser filmet akkor már láthattad ezeket a figurákat.

De ne kalandozzunk el nagyon.

Szóval ezek a srácok neki vágnak az autópályának és Kimberlinek (aki vezeti a kocsit és egyben főszereplő) fura dolgok kezednek feltűnni,a rádióban megszólal a highway to hell,a szembe lévő kocsiban egy gyerek egy piros játék furgont ütköztet egy kamionnal(piros furgonban utaznak),stb,stb,stb, szóval jeleket lát hogy valami rossz fog történni.

De ami igazán furcsa volt nekem hogy az apja rá telefonált hogy folyik a kocsiból a váltó olaj és a lány nem állt meg.

Are you fucking kiding me?

Folyik egy gyúlékony anyag a kocsimból, ami ráadásul kihatással van a kocsim működésére és nem állok meg megnézni?

Na ne, én ezt nem veszem be.

Fuck this shit!

Na mindegy végül is megtörténik a baleset aztán kiderül hogy az egész egy látomás volt,és próbálja megmenteni a lány a barátait de valami olyan kurva bénán hogy az valami hihetetlen.

A csaj meg áll az út közepén mikor volt egy látomása hogy egy kamion el csapja őket és ott áll fél óráig!

Stupid Bitch!

Aztán végül is a kamion elcsapja a furgont amit egyedül Kimberly élt túl, mert kiszállt a furgonból,meg persze azok az emberek akik előtt megállt az az autópálya bevezető szakaszán lévő stop táblánál.

Innentől kezdve megindul a küzdelem a túlélésért akik túl élték a balesetet és meg kellett volna halniuk.

Akár hogy nézzük ez ugyanaz a történet csak nagy részben más karakterekkel és  járművel…

A fekete rejtés pasi megint feltűnik a filmben,akárcsak az előző részben,de megint nem derül ki hogy ki ő és honnan a fenéből tud ennyi mindent a halálról és a srácokról?

Bármit kérdeztek a srácok tőle a halálról ő tudta rá a választ,sőt tudta az egyik karakter nevét anélkül hogy bemutatkoztak volna.

Kirázott a hideg a pasastól,mint ha a halál cinkosa lenne.

Érdekesség hogy rendező váltás történt,hiszen most a rendezője a filmnek David R. Ellis. Hogy jót tett e a filmnek ez a váltás?

Nagyon is bekerült pár morbid humor amin azon kaptam hogy elkezdek röhögni,persze én az Amerikai Pschyo-t is egy családi vígjátéknak fogom fel.

Problem?
A film vége elég vicces lett és becsapja a nézőt mert elhiteti a boldog vég látszatát,és biztonságba ringat majd pedig fogja és elvágja a torkod 

Nagyon sok utalás van az előző részre,így megértéséhez feltétlen szükséges az első rész ismerete.

De jól van ez így hiszen folytatásról van szó.

A film még mindig nagyon ragaszkodik a bonyolult logikai kapcsolataihoz,így nagyon kel figyelned hogy megértsd,konkrétan pislogni se pislogj.

Visszatérve a logikai hibákra itt van még pár:

A lottó nyertes sikeresen felgyújtja a házát (jack ass),viszont példátlan nagy mázlival sikerül meg menekülnie a házból a tűzlétrán keresztül amiről lesik az üvegszilánkokra.

Látja hogy a létra laza és rá fog esni de azért csak nem gurul arrébb hogy ne üsse fejbe.

Ja amúgy a sráchoz kötődik egy pofátlan product placement.

Imac….

Mert biztos vagyok benne hogy a film fele költségvetését az Apple támogatta.

Szinte bárhová néztem a filmbe ahol coputer van ott az alma logó.

Tudom hogy ez amerikai mindenkinek Apple laptopja van de azért ami itt folyik az pofátlanság.

Szinte a képembe mászik az Apple és azt mondja: vásárolj imacet,vásárolj Apple-t, vegyél má’ valamit öcsém,vásrolj,vásárolj!!!!!!!!!

Volt más cég terméke is Ford, stb de talán az Apple-é volt a legpofátlanabb.

Vissza térve a logikátlanságra a karakterek még mindig ugyan olyan hülyék mint az első részben.

Fun fact a túl éléshez:

– Ha valami szikrázik és nagy az esélye hogy felrobban ne menj közel hozzá mert van esély rá hogy grill csirke lesz belőled….

-Ha valahol konnektor van és víz van a közelbe ne menj közel hozzá mert az áram olyan szinten megráz hogy te lehetsz a karácsonyfaégő 24.én

– Ha a halál vadászik rád ne száguldozz a csúszós úton, és ne kokszolj folyton,különben legközelebb már csak az ibolyát szagolhatod alulról

– Ellenőrizd a járművet mielőtt elindulsz.

– A legfontosabb ha látod hogy valami meg fog ölni ne csak nézd hosszú percekig hanem ugorj el előle god dam…

Na de összegezzünk:

A film a közepesnél egy fokkal jobbnak mondható,bár néha igen kiszámíthatóak a történések,viszont a feszűlt izgalmat jól tarja a film végéig.

A morbid humor jól illet a filmhez,tudta mikor kel komolyra venni  a figurát és mikor lehet kicsit lazábbra venni a gyeplőt.

Ennyi lenne mára akinek kérdése van dobjon egy kommentet sziasztok!


Vélemény, hozzászólás?