Veletech 2014


Mint azt bizonyára tudjátok, a tegnapi napon volt a Veletech nevű rendezvény, ahol bárki kényére-kedvére meg tekinthette a nagy gyártók termékeit és ki is próbálhatta őket.

Emellett a rendezvény nem titkolt célja, nyilvánvalóan az információ és tapasztalatgyűjtés.

Először is szeretném el mondani, hogy magának a rendezvénynek jó, családias hangulata volt, és amit ígértek, be is tartották.

Tényleg kinn voltak a nagy gyártók, a termékeikkel, kinn volt a Sony, a Microsoft, az Apple, a Firefox,  a Wateq és még sokan mások.

Lehetett itt látni egy komplett autós szimulátort, és még a végén tombolát is sorsoltak.

A rendezvény belépési díja 1000Ft volt, ami nem egy hatalmas összeg, révén nem kis költségei vannak egy ilyen rendezvénynek és a megszervezése sem annyira egyszerű, mint egyesek gondolnák.

Azonban, külön pénzt kértek a ruhatárért, ami számomra elsőre egy ilyen, pici, negatív érzést generált bennem.

Nyilván a 150Ft nem egy akkora összeg, hogy hú, most hanyatt vág, de örültem volna, ha a ruhatár ingyenes lett volna, mint pl ITBN-en (bár ott az egész rendezvény is ingyenes volt, mindegy, lényegtelen).

A rendezvényről képeket itt láthattok:

Galéria megtekintése
A negatívumok közé sorolnám, továbbá azt is, hogy a kint lévő cégek enyhén szólva is felkészületlenek voltak.

Én azt gondoltam,hogy ha oda megyek egy gyártói standhoz, akkor korrektül válaszolni tudnak minden kérdésemre, már ami a gyártót és a termékeit illeti.

Ez azonban messze nem volt így.

A legtöbb standnál ÉN többet tudtam az adott termékről, mint maga a hostes.

Ami azért elég meredek húzás egy nagy gyártó részéről.

Ez alól kivétel volt az Apple standja, ahol nagy részben válaszolni tudtak az összes kérdésemre.

A Sonyé borzasztó volt, komolyan mondom, a hostes szinte semmire nem tudott válaszolni, kivéve egy kérdésemre, hogy hol van a beállítások menüpont: D.

Arról már nem is beszélek hogy a nagy z2-re nem lehetett fel rakni az Antutu nevű alkalmazást, mely a a készülék képességeit méri fel.

Nyilván aki erre a rendezvényre jön, a készülék tapicskoláson túl, egy fajta információ szerzési céllal is érkezik ide, ami azonban nem teljesül teljes mértékben, ha durván akarok fogalmazni, akkor majdnem, hogy sehogy.

Olyan nehéz lett volna csinos lányok helyett, informatív munkatársakat kiállítani?

Nyilván a szervezők nem mondhatják meg a gyártóknak kit küldjenek és kit nem, de legalább le ellenőrizhették volna, hogy hát ez lehet kevés lesz ide.

Beszélni kéne esetleg a gyártóval, hogy ha lehetséges küldjenek valaki olyat, aki jobban ért az aktuális termékhez vagy eszközhöz.

És ezzel még mindig nem parancsolnak neki, csak javasolhatják,mint szervezők.

Akárhogy is, a rendezvény profizmusa, minősíti a rendezők profizmusát.

Egyszóval én információra vágytam és sokkal,de sokkal kevesebb infót kaptam,mit amit elvártam volna egy ilyen rendezvénytől.

Nyilván rá lehet fogni, hogy Google-öz rá az adott kérdésre, de miért Googlezzek, ha hiteles, és megbízható információt kaphatok,magától a gyártótól?

Nem ez a lényege ennek az egész veletechnek?

Mindazonáltal, el kell mondanom, hogy a rendezvény nem volt olyan rossz, mint ahogy eddig tűnik.

Sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam, de messze nem annyival, mint vártam volna.

Én magam, picit csalódott vagyok, ez persze nem minősíti magának a rendezvénynek a minőségét, mert az elérte a viszonylag korrekt szintet.

Amit még el kell mondanom, hogy most persze több gyártó volt kint, mint tavaly, de messze nem annyi amennyivel a helyet kitölthették volna, valahogy, mint ha kevésnek érzetem volna a gyártói jelenlétet.

Beszéltem azonban, a mobilarénás Csabával, full normális embernek tartom, vagy legalábbis nekem ez jött le első benyomásként.

Nagyjából ennyit lehet összefoglalóan el mondani a rendezvényről:

Jó volt, kevés volt, kissé felkészületlen volt, reméljük, jövőre bővül és javítják a felsorolt hibákat.

Egyébként pozitívumként mondanék egy apróságot, a végén mindenki vihetett ingyen szendvicset és pogácsát.

Apróság, de mindenképpen értékelem ezt a szép és nemes gesztust!

 

 


Vélemény, hozzászólás?