Vezeték nélküli HTC Vive készül


Egy bolgár cég dolgozik éppen gőzerővel azon, hogy a HTC Vive működését egy Wi-Fi adapterrel oldja meg a kábelek viszonylag kényelmetlen kezelése helyett. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk.

Bár a virtuális valóság már most nagyon izgalmas, a két vezető headset még mindig elég komoly technikai korlátokkal bír. A vezetékes csatlakozás például elsőre elrettentő lehet, de ha hihetünk a Quark VR-nak, idővel ennek a kötöttségnek is búcsút vehetünk.

A bolgár cég munkatársai találkoztak a Valve képviselőivel is, akikkel együtt dolgoztak azon a kis kütyün, ami sokkal nagyobb fokú szabadságot kölcsönözhetne a HTC Vive-nak. Elképzelésük szerint egy Wi-Fi adaptert csatlakoztatnának a headsethez, mely ennek segítségével kommunikálna a PC-vel, de persze a projekt ennél egy fokkal bonyolultabb. „Hatalmas kihívás volt elérni, hogy zökkenőmentes legyen az élmény Wi-Fin keresztül, a kapcsolatból eredő elkerülhetetlen késés ellenére” – írták a holnapjukon, ennek ellenére azt állítják, hogy „rendkívül közel állunk hozzá, hogy működés közben is meg tudjuk mutatni”.

Elvileg hamarosan megtudjuk, mire is képes a zsebre tehető kütyü és milyen megoldást találtak a késés okozta problémák enyhítésére. Korábban azt állították, még idén ősszel bemutatják a HTC Vive vezeték nélkülivé varázsolt változatát, ami ha tényleg működik, hatalmas előrelépés lehetne a virtuális valóság világában.


Vélemény, hozzászólás?