Videojáték készül az Apokalipszis most alapján


A közösségi kalapozás erejében bízva került fel Kickstarterre az Apokalipszis most játékváltozata, amelyre a kultikus film rendezője, Francis Ford Coppola is rábólintott.

Francis Ford Coppola 1979-es klasszikusa, az Apokalipszis most a filmtörténelem egyik legkiválóbb darabja, amely IMDb-n például minden idők 49. legjobbja. A Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Harrison Ford és Laurence Fishburne szereplésével készült háborús dráma ennyi év után egy “magával ragadó, pszichedelikus horror RPG” képében ölt videojátékformát. 

A projektre maga Francis Ford Coppola adott engedélyt az Erebus LLC csapatának, amelynek tagjai olyan játékokon dolgoztak korábban, mint a Fallout: New Vegas, a The Witcher, a Pillars of Eternity, a Neverwinter Nights 2 és a Wasteland 2, tehát a háttértudás adott egy efféle sajátos atmoszférájú szerepjátékhoz. Az Apokalipszis most játékváltozata Lawrence Liberty producer szerint már közel tíz éve megvalósításra vár, de mindig közbejött valami, most azonban a játékosok segítségét kérik abban, hogy sikeres legyen a Kickstarter kampány.

A csapat 900 ezer dollárt szeretne összegyűjteni, amelyből a PC-s változatot tudnák garantálni. Ha az összeg eléri a 2,5 millió dollárt, akkor PlayStation 4-re és Xbox One-ra is elkészítenék a játékot, míg hárommilliónál a VR támogatást garantálják. Abban az esetben, ha összejön a kívánt pénz, az Apokalipszis most videojáték 2020 októberében jelenhet meg. Mit gondoltok róla?


Vélemény, hozzászólás?