VR támogatást kaphat a Dishonored


A Dishonored 2-t fejlesztő Arkane Studio azt fontolgatja, hogy megpróbál valamilyen formában VR-élmény tuszkolni a mágikus-lopakodós videojáték sorozatukba. Legalábbis ezt nyilatkozta Christophe Carrier, a Dishonored 2 pályadizájnere egy a Games Radarnak adott interjúban.

Carrier állítása szerint gondolkodnak a dolgon, illetve a feladatot egy pálya tervező álommunkájának nevezte. Azt is hangsúlyozta, hogy ammenyiben meg is valósulna ez az „álom projekt”, az nem a Dishonored 1 vagy 2 portját jelentené, hanem egy teljesen új címet, amit kifejezetten a VR-élmény köré építenek. Olyan ötletet is pedzegetett, hogy az esetleges játék a Dishonored teleportáló képessége, a Blinkre lenne kihegyezve, olyan értelmben, hogy ez jelentené a helyváltoztatás egyetlen lehetséges módját.

A fejlesztő azt is hozzátette, hogy olyan Dishonored VR játékban gondolkozik, amely vizuálisan érdekes lenne. Elsősorban a helyszínek egyediségét értette ez alatt, mert szerinte a VR-élmény része nem csak maga a játék, hanem hogy „ott vagyunk valahol”, nézzük a kilátást, és megpiszkáljuk a tárgyakat. Ezen a ponton talán érdemes lehet felidézni, hogy John Carmacknak mi a véleménye a VR-ről, és az ezzel kapcsolatos jelenlegi fejlesztői hozzáállásról.

A Dishonored 2 november 11-én érkezik PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?