Wayteq talk 5h-Jó a hummer, csak kössünk utána egy benzinkutat


Bizonyára hallhattok sok tesztet a telefonról, én azonban szeretném most egy egészen más megvilágításba helyezni ezt.
Már közel három napja használom a készüléket, és kialakult bennem egy vélemény a készülékkel kapcsolatban.
Az első komoly változás a nokiámhoz képest, hogy ezt nem hetente, hanem naponta kell töltenem.
Jó persze ha korrektek akarunk lenni akkor hozzá kell tenni hogy ehhez kapunk egy nagy kijelzőt és egy elég korrekt multimédiás eszközt, de ettől függetlenül engem zavar, hogy sűrűn kell tölteni a készüléket.
Aztán, a készülék másik komoly problémája, a rosszul particionált belső memória, mivel hogy közel 1gb áll rendelkezèsünkre alkalmazásoknak.
Ezt persze könnyen orvosolni lehet, egy blogos cikk segítségével, ahol részletesen leírták, hogyan kell ezt a problémát kiküszöbölni, megoldani.
Nagy fájdalom azonban, hogy ez csak részben oldja meg a problémákat, mivel 2,8 gigabájtra bővíti a belső memóriát, a memóriakártyaból, azonban egy átlag normális játék, ami szép grafikájú, 1,8gb-ot foglal el a belső memóriából és hiába teszed át a külső tárhelyre, mert az adat nagyobb részének a belső memórián kell maradnia, tehát lényegében hiába veszel 16 gigabájtos memória kártyát, de mindaddig nem veszed hasznát, amíg át nem particionált úgy, hogy a belső memóriába számítson be az a kis rész amit arra szánsz.
Összességében azt mondom, ez egy nagyon komoly probléma, főleg az új androidos felhasználók számára, hiszen nem fogják érteni hogy, hogy a francba lehet az, hogy nekem van egy 16 gigabájtos kártyám, amin van bőven szabad hely ès nem tudok telepíteni rá semmit ès akkor most mi van?
Mit kène tennem?
Aztán, a hiányosságok közé írnám, hogy  nincs szoftverfrissítés, egyszerűen nincs olyan menüpont.
Nincsen dedikált alkalmazás váltò, a home gombot hosszan megnyomva tudunk alkalmazás váltani.
Kevés a memória a telefonban mármint a ramra gondolok itt most kifejezetten, emiatt az alkalmazások váltáskor, esetenként újra betöltődnek nem annyira smooth az érzés, mint kellene hogy legyen.
És bár, azt mondták a játékokal nem lesz probléma, én kipróbáltam az Asphalt 8: Airborne-t, és az volt a tapasztalatom hogy akadt a játék.
Ès bár a GTA Vice City-vel simán, akadás nélkül tudtam játszani, azonban az az állítás nem igaz, hogy bármelyik játékot simán elviszi a telefon.
Eddig úgy tűnhet, hogy rossz a véleményem a telefonról, azonban ez nem így van, alapvetően ez egy elég korrekt készülék az árához képest. Csupán csak azt mondom, hogy számtalan olyan hibával rendelkezik, ami egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhető lett volna.
Fogalmatok sincs mennyire utálom azt, amikor a telefonom kiírja, hogy nincs elég nincs elegendő hely az alkalmazás telepítéséhez, de a memóriakártyámon meg ott egy csomó hely…
De, hogy pozitívumokat is mondjak a készülékről, kijelző színei tökéletesek, a hang lejátszás mennyei minőségű, a hangszóró már kevésbé, azonban fülessel könnyen orvosolni tudjuk.
Oldalak gyorsan betöltődnek, a legtöbb alkalmazás egészen jól fut rajta, egy-két játék kivételével, mint azt már az elején említettem.
Összességében, èn azt mondom, hogy rengeteg dolog van, amit csiszolni kellene ezen a telefonon, azonban ez egy bátran ajánlható készülék mindenki számára, első androidos telefonnak, feltéve, ha elolvasod azokat a cikkeket amik segítenek, az olyan problémák megoldásában, amelyek zavarják az átlagfelhasználókat is.
Remélem egyébként, a Wayteq dolgozik már a problémák megoldásán, és előbb-utóbb megkapjuk a szoftver frissítés menüpontot is, hogy tudjunk egyáltalán egy újabb android verziót frissíteni, megkapjuk mondjuk a tárhely bővítés funkciót és átdolgozzák teljesen a rendszer fordítását, mivel teljesen össze keveri a rendszer, a belső memóriát, az sd kártyával.


Vélemény, hozzászólás?