WTF people?


Nem igazán értem az embereket.
Van ez #blackfriday akció, melynek lényege elvben az, hogy ezen a napon minden sokkal olcsóbb, 50-90%al olcsóbb mint úgy egyébként, szóval tegnap felütötte fejét az egyik legcsúfabb kórság, a vásárlási láz.
Abba persze bele se gondolt senki, hogy a legtöbb boltban ennek nincs jelentősége, mert gyakorlatilag a legtöbb esetben a terméke(ke)t erédeti árán veszik.
Aki nem tudná ez kereskedésben úgy működik hogy először felemelik az árát, majd egy akció keretében, vissza árazzák ugyan arra az árra, sőt lehet hogy az eredeti árhoz képest még kicsit drágább is lesz.
De ezt persze pont leszarja az az ember, aki egymáson taposva, saját és mások testi épségét nem kímélve átgázol mindenkin, hogy megszerezze az ő kis lapos tévéjét, én pedig tökre nem értem ezt a gondolkodásmódot, lehet velem van a baj, vagy csak a fizetésem karcsúsága miatt gondolom meg kétszer is hogy bármit vásároljak, bármikor…
Csak hogy lássátok mennyire légből kapott ez a gondolat menet, van saját tapasztalatom is:
Régen egy Nokia lumuára fájt nagyon a fogam, meg akartam tanulni rá fejleszteni(aztán rájöttem túl bonyolúlt szóval lemondtam róla teljesen, de ez már egx mádik story) és ebből az okból szerettem volna vásárolni egy olcsóbb Nokia lumiát kb 15 ezer forintért.
Az idő tájt nem volt semmi hasonló árban lévő Windowsos telefün, ilyen 30tól indultak a belépő szintűek.
No de, egyszer sikerült összegyűjtenem ennyi pénzt, be megyek ugyanabba a nagy bevásárló központba, ahol ki van írva, akció hatalmas betűkkel, Nokia Lumia 435 30%al olcsóbb!!!!
Mondom, háhá el jótt az én idöm, rohanok is meg venni az én kis 30 ezer forintocskámmal, a telefonhoz érve szembesültem hogy az ára immáron nem 30 ezer forint, hanem 30.999, amely ugyan nem vészes ár emelkedés, de az ár felett lévő hazugság (35 ezeről leárazva), illetve a tudat hogy nekem csupán 30 ezer forintom volt (Mert korábban a készülék 29990 volt), el vette a kedvem a vásárlástól.
Azt hiszitek a black fridayel olyan kurva jól jártatok, várjatok 2-3 hónapot, és meglátjátok olcsóbb lesz mint akciókor volt.
Ha másra nem is, ez a black friday kiváló pszichológiai tesztként jó.
Elég ráírni valamire hogy akció és már viszik is mint a cukrot…


Vélemény, hozzászólás?