Xbox One – még a hétvégén jön a nyári frissítés


A tesztelésnek vége, elkészült az Xbox One Summer Update, ami számos újdonságot hoz a platform játékosainak.

Készüljetek fel, ha ma vagy holnap játszani akartok Xbox One-on – lehet, hogy egy frissítés vár titeket. Megjött Cortana, a háttérben hallgathatjuk zenéinket (na nem Spotifyról), és rendezettebben láthatjuk megvásárolt játékainkat is.

A nyári frissítés rengeteg hasznos újítást hoz a fent említetteken felül is. A régiónktól függetlenül állíthatjuk például a nyelvet, a Windows Store és az Xbox Store kezelőfelülete jobban hasonlít egymáshoz, könnyen bejelölhetjük Xbox Live profillal is rendelkező facebookos barátainkat, és még egyszerűbben oszthatunk meg screenshotokat, videókat. Láthatjuk a 10 legnépszerűbb PC-s játékot, és azt is, hogy barátaink – játsszanak akár PC-n, akár One-on – mivel töltik az időt. Cross-platform party chatet is létrehozhatunk ezentúl.

Ezzel együtt frissül az Xbox app is Windows 10-en. Augusztus 2-ától 60 fps-sel rögzíthetünk játékmenetet a Game Bar használatával, és még több játék kapott támogatást; ezek a League of Legends, a World of Warcraft, a Dota 2, a Battlefield 4, a Counter-Strike: Global Offensive és a Diablo III.

Aki mihamarabb frissíteni szeretne, Xbox One-on a Settings -> All Settings -> System -> Console info & updates menüpontban ellenőrizheti, számára elérhető-e már az update.


Vélemény, hozzászólás?