ZTE kis pro felhasználói szemszögből


Nem régiben volt alkalmam vásárolni egy ZTE kis pro nevű telefont.

Annak ellenére tettem ezt hogy tudtam, kevés benne a memória és a processzor is elég gyenge, de bíztam a gyártóban, hogy valahogy sikerült neki optimalizálni, a Telenorral közösen a telefonban futó 4.1.1-es androidot.

A telefont ilyen hiánypótlónak szántam volna, addig amíg nem tudok venni egy normálisat, de sajnos a telefon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet.

Az alkalmazások közötti váltakozás kín keserves, mert jó ha van 64 mega szabad memória a felhasználó számára, az alkalmazásokban szintén alul teljesít a telefon.

És itt most nem csak olyan dolgokról van szó, hogy én erős alkalmazásokat akarok futtatni mint pl az asphalt 8-at, hanem egyszerű, mindenki által napi szinten használt alkalmazások:

Facebook, Messenger, Skype

A telefonra fel rakták a saját, módosított verziójukat majd, már szállították is.

A bekapcsoláskor, elindul a szokásos android utáni beállítás, nyelv, emailcím, tulajdonos stb.

Milyen módosításokban részesült a telefon?

A lockscreen meg kapta, a Mi-EasyAccess nevű felületet, mely igazából csak egy alkalmazás, és ha Telenor expressz csomagba veszed, nem is törölhető, sok egyéb alkalmazás mellett, amik szintén gyáriak és ugyanúgy nem törölhetőek.

De ez lenne a legkisebb baj, ha a telefon használható lenne.

Sajnos azonban, a kis kijelző miatt egy kicsit vastagabb ujjú férfi simán le nyom 2 billentyűt egyszerre, akaratát kívül.

További módosítás, ami pozitívum, hogy a telefon kapott 2 funkciót, ami emlékeim szerint nincs benne a gyári Androidban.

Az egyik egy feladatkezelő, a másik funkció pedig a wifi hotspot, vagy is lehetőségünk van megosztani az internetet a telefonunk segítségével.

Várjunk csak, most találtam meg a telefon létjogosultságát!

Mobil routernek ideális 😀

De mindent összevetve talán ennyi az őszpozitívum a telefonban, illetve az ára.

Egy ilyen praktikum expressz csomagban 15 ezerért meg lehet kapni, csak rá lehetne írni a jeligét:

Szarért-szart.

A telefon olyan alapvető funkcióknál is akadozik, mint a menü, a telefon könyv és a tárcsázó megnyitása.

Mindent összevetve:

Szereti húzni az ember idejét és idegeit.

A telefont csak mazochistáknak ajánlom, és bár valóban csábító a maga 15 ezer forintos árával, semmikép nem ajánlom, még alkalmi telefonnak sem.

Rendkívüli módon megnehezíti az életem, volt sokszor olyan eset, hogy a facebook pl meg sem akart nyílni, hanem csak egyszerűen leállt fél óra töltés után.

Nem arról van szó hogy én facebook függő lennék, de azért ezt egy okos telefonnak simán meg kellene nyitnia.

 

 


Vélemény, hozzászólás?